Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ενδιαφέρουσα πρόταση της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας για το Δήμο Κορινθίων

Απλουστεύουμε τις διαδικασίες στο Δήμο μας 
Λύνουμε προβλήματα
Η σκέψη είναι απλή.

«Ανεβάζουμε» το χάρτη του Δήμου Κορινθίων από το “Google maps” στο site του Δήμου. Και δημιουργούμε την ηλεκτρονική δυνατότητα στον κάθε πολίτη με πρόσβαση στο internet, που εντοπίζει ένα πρόβλημα στη γειτονιά του, να «σημειώσει» στον ηλεκτρονικό χάρτη το σημείο που εντοπίζει το πρόβλημα χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική κουκκίδα και να κάνει στο ίδιο ηλεκτρονικό σημείο, αν επιθυμεί, upload μια φωτογραφία που απεικονίζει το πρόβλημα.

Τι κερδίζουμε:

• Γίνεται πολύ ευκολότερη και πιο άμεση η καταγραφή των προβλημάτων, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς να χάνει ο πολίτης χρόνο και χωρίς να επιβαρύνονται οι δημόσιες υπηρεσίες με συνεχείς αιτήσεις πολιτών.

• Γίνεται πλήρης καταγραφή των προβλημάτων και υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Και από τις υπηρεσίες και από τους πολίτες. Αποτέλεσμα είναι να αναπτύσσονται οικονομίες κλίμακας στην αντιμετώπιση τους αφού θα δίνεται η δυνατότητα στις υπηρεσίες του δήμου να τα αντιμετωπίζουν μαζικά και κατ’ είδος (π.χ. προβλήματα ασφαλτόστρωσης, λακούβες κλπ).

• Θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση όχι μόνο στην απεικόνιση των προβλημάτων αλλά και στην εξέλιξη της λύσης τους, εφόσον ο δήμος επιλέξει να την απεικονίζει ηλεκτρονικά.

Λύσεις υπάρχουν.

Λύσεις άμεσες και φθηνές.Τώρα χρειάζεται και θέληση.

Σημείωση: Η παραπάνω ιδέα έχει εφαρμοστεί με επιτυχία από την ομάδα
«atenistas» στο Δήμο Αθηναίων.

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Υπογράφουμε το αύριο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου