Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

«Πάγωμα» στις δόσεις των στεγαστικών δανείων για δύο χρόνια


«Πάγωμα» των δόσεων στεγαστικών δανείων για δύο χρόνια, στη διάρκεια των οποίων θα καταβάλλονται μόνο τόκοι, υπολογισμένοι μάλιστα με πολύ χαμηλό επιτόκιο (1,5%), προβλέπει η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Η ρύθμιση πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, αφού προηγουμένως αξιολογηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να συμμετάσχουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών από έναν εργοδότη.

Θα πρέπει, σύμφωνα με το δημοσίευμα να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: α) να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, β) το εισόδημά τους έχει υποστεί μείωση τουλάχιστον 35% τη διετία 2010 - 2012, γ) έχουν δάνειο για αγορά πρώτης κατοικίας, δ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ, ε) το δάνειο θα πρέπει να εξυπηρετείται κανονικά έως την υπαγωγή στη ρύθμιση διευκόλυνσης.

Παράλληλα, για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες, το υπουργείο Ανάπτυξης σκοπεύει να προωθήσει βελτιώσεις στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου