Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Γιος συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ ο ένας εκ των καταζητούμενων τρομοκρατών

Γιος συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ένας εκ των δύο τρομοκρατών που καταζητούνται από την Αστυνομία καθώς τα αποτυπώματα τους διασταυρώθηκαν σε περισσότερες από μία ενέργειες των «Πυρήνων της Φωτιάς». Ο συνδικαλιστής είναι εκλεγμένος στο ΔΣ της ΑΔΕΔΥ και χαίρει διαπαραταξιακά της εκτίμησης των συναδέλφων του. Οι αρχικές υπόνοιες περιστρέφονταν γύρω από ένα άλλο πρόσωπο (επίσης γιο συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ) το οποίο έχει ταραχώδη βίο και πολλές φορές στο παρελθόν είχε προσαχθεί.

Η αστυνομία πριν λίγο έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο νεαρών φοιτητών οι οποίοι αναζητούνται από τις αρχές, μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής επισκέφθηκαν σήμερα τα σπίτια των δύο νεαρών όμως αυτοί έχουν καιρό που έχουν εξαφανισθεί καθώς μαζί με τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό, φέρονται να αποτελούσαν τον πυρήνα της Συνωμοσίας με έδρα το Βόλο.

Οι δύο φοιτητές κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012 σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συμμετοχή και στην επίθεση με βόμβα στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι.

Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα ίχνη των δύο νεαρών ηλικίας 22 και 23 ετών (ο ένας είναι γιος συνδικαλιστή και ο άλλος απόστρατου αξιωματικού του στρατού), όταν λίγες ώρες μετά τη ληστεία στη Φλώρινα, στις 28 Νοεμβρίου του 2012, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να κινούνται ύποπτα με ένα νοικιασμένο από την Αθήνα αυτοκίνητο και σταμάτησαν για έλεγχο.

Μάλιστα, διαπληκτίστηκαν φραστικά με τους αστυνομικούς οι οποίοι τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα όμως στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος τους ενοχοποιητικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη ληστεία.

«Πηγή» της Κατεχάκη επισημαίνει πως οι δύο καταζητούμενοι μπήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 και το 2010, μετά τη σύλληψη των πρώτων πυρήνων δραστηριοποιήθηκαν στο λεγόμενο αντάρτικο πόλης.

Ο ένας από τους δύο, ήταν πρόσωπο γνωστό στους αστυνομικούς όμως δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του.

Πρόκειται για τους:

-ΝΤΑΛΙΟ Ανάργυρο του Αθανασίου και της Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε την 08-05-1991 στην Αθήνα.

-ΧΑΡΙΣΗ – ΠΟΥΛΟ Φοίβο του Γεωργίου και της Ουρανίας, ο οποίος γεννήθηκε την 22-03-1990 στην Αθήνα0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου