Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγελία για αδιαφανείς μεθοδεύσεις στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ


Για «απαράδεκτες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις» κάνουν λόγο δέκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του Κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στελεχών, λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο πραγματοποιείται «επιλεκτική και όχι ενιαία αναλογία εκπροσώπησης των οργανώσεων, με κορυφαίο δείγμα την απόπειρα να μειωθεί η εκπροσώπηση των απόδημων Ελλήνων».

«Φαλκίδευση της ισότητας ψήφου μελών και φίλων, με την εισαγωγή του αδιανόητου "κριτηρίου" για εκπροσώπηση, με βάση αριθμό ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές και όχι με βάση την συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες. Διορισμός εφορευτικών επιτροπών αντί εκλογής . Ασάφειες για κρίσιμα ζητήματα ελάχιστες μέρες πριν την εκλογή συνέδρων. Άγνωστος αριθμός "αριστίνδην" συνέδρων και ύποπτη μη ανακοίνωση τους με αποκλεισμό πολλών πρώην Βουλευτών και μελών κεντρικής επιτροπής που είχαν ιστορική διαδρομή με αγώνες για το κίνημα» αναφέρουν τα στελέχη.

Επίσης τονίζουν ότι η εκτίμηση αυτή δεν είναι μόνο δική τους. Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να τιμήσει την δέσμευση του να προασπίσει τον δημοκρατικό χαρακτήρα του Κινήματος και να εγγυηθεί την πλήρη τήρηση των προβλέψεων του Καταστατικού, που αφορούν την διεξαγωγή των προ-συνεδριακών και συνεδριακών διαδικασιών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την ιδιότητα του αυτή, έχει την πρώτη ευθύνη για την διασφάλιση της ενότητας του Κινήματος. Σε μια στιγμή σημαντικών προκλήσεων για την χώρα και την Παράταξη, θεωρούμε αδιανόητο να υπάρξει αποπροσανατολισμός με τέτοιες ανούσιες, σε τελική ανάλυση, μεθοδεύσεις. Το μήνυμα μας είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, η Παράταξη δεν θα αφήσει την ευκαιρία του Συνεδρίου για θετικές εξελίξεις, να πάει χαμένη». 

Την καταγγελία υπογράφουν οι:

1. Διαμαντίδης Ιωάννης (Μέλος ΚΟΕΣ) 
2. Διαμαντοπούλου Κατερίνα (Μέλος ΚΟΕΣ) 
3. Καρχιμάκης Μιχάλης (Γραμματέας Ε.Σ Μέλος ΚΟΕΣ) 
4. Νιώτης Γρηγόρης (Μέλος ΚΟΕΣ) 
5. Νούσιος Βασίλης (Μέλος ΚΟΕΣ) 
6. Οικονόμου Παντελής (Μέλος ΚΟΕΣ) 
7. Παπαηλιού Άσπα (Μέλος ΚΟΕΣ) 
8. Πεταλωτής Γιώργος (Μέλος ΚΟΕΣ) 
9. Στρατάκης Μανώλης (Μέλος ΚΟΕΣ) 
10. Σωτηρίου Ιωάννης (Μέλος ΚΟΕΣ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου