Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Φοιτητές του Παντείου δεν ήξεραν την Τρόικα! Δειτε τι απάντησαν...


Η Τρόικα είναι τα τρία μέρη που μας επιτηρούν, δηλαδή, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ.
Κάποιοι όμως φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ποια είναι η Τρόικα και τι κάνει στην Ελλάδα!

Ο καθηγητής Δημόσιας Διοικησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δονάτος Παπαγιάννης δημοσίευσε ένα άρθρο, σε site της Θεσπρωτίας, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του, με τα «μαργαριτάρια» των φοιτητών του, στο ερώτημα που τους έθεσε «Αν η τρόικα αποτελεί όργανο της ΕΕ».
Οι απαντήσεις έχουν ως εξής:
- «Η Τρόικα θεωρείται όργανο της ΕΕ εφόσον αποτελεί ένα οικονομικό επιτελείο εντασσόμενο στην Γερμανία ως μέλος της ΕΕ που διευθύνει και διαχειρίζεται τα οικονομικά θέματα της Ελλάδας. Αποτελεί με άλλα λόγια όχι απλό αλλά μικτό όργανο της ΕΕ»
- «Η τρόικα αποτελεί οικονομικό επιτελείο της Γερμανίας, όπου εποπτεύει (δυστυχώς) την Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρείται όργανο της ΕΕ, αφού η Γερμανία είναι κράτος-μέλος της Ευρώπης. Επιπλέον από τη στιγμή που η τρόικα έχει νόμιμη υπόσταση θεωρείται ευρωπαϊκό όργανο».
-«Τα μέλη της Τρόικα εκλέγονται από τα κράτη μέλη και ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συνεπώς ανήκει στα υπερεθνικά κυβερνητικά όργανα».
-«... Έτσι λοιπόν η τρόικα είναι τράπεζα από την οποία δανειζόμαστε λεφτά ώστε να ξεχρεώσουμε που στα μάτια μας φαίνεται σωτήρια αλλά δυστυχώς μας υποβιβάζει. Η τρόικα δεν ανήκει στην Ευρώπη. Είναι υπεύθυνη για τις εξωτερικές σχέσεις της Ευρώπης και συγκαλείται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ».
-«Η τρόικα δεν είναι όργανο της ΕΕ, γιατί είναι ανεξάρτητο παγκοσμίως όργανο".


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/281833/foitites-toy-panteioy-den-ixeran-tin-troika-deite-ti-apantisan#ixzz2LXqS4pxQ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου