Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το μήνυμα που στέλνει ο Σαμαράς με το… διαγώνισμα των υπουργών


Antonis-Samaras-orkomosia
Συνεχίζεται και σήμερα το πρόγραμμα των… εξετάσεων στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κκ Μουσουρούλη, Αρβανιτόπουλο και Βρούτση να περνούν από το γραφείο του Πρωθυπουργού για το … διαγώνισμα. Ο ασφυκτικός έλεγχος των Υπουργών έχει ήδη αρχίσει με τον Αντώνη Σαμαρά να ξεκαθαρίζει πως δεν τον ενδιαφέρει να ακούσει προβληματα και γκρίνιες αλλά λύσεις στα καυτά ζητήματα που εμποδίζουν την προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Η έλευση της τρόικας δημιουργεί ένα νέο ασφυκτικό περιβάλλον ενώ σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται πράξη και το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη χώρα μας.  Το μήνυμα λοιπόν του Αντώνη Σαμαρά είναι σαφές: Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, προώθηση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων αλλά και υλοποίηση πολιτικών που θα ανακουφίσουν κάπως την ελληνική κοινωνία αποτρέποντας έτσι και το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης.

Η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα και η δημόσια δέσμευσή του για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με συμμετοχή γαλλικών εταιριών στους διαγωνισμούς για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και  η προτροπή του προς τους επιχειρηματίες της χώρας του να επενδύσουν στην Ελλάδα δημιουργούν ένα κλίμα ευφορίας στην κυβέρνηση, στο Μαξίμου όμως γνωρίζουν πολύ καλά πως θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα και ο επενδυτικός νόμος αλλά και η φορολογική μεταρρύθμιση.

Η απόφαση του Κατάρ να επανέλθει στον διαγωνισμό για το ελληνικό πάντως αποτελεί μια ουσιαστική ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρα ο οποίος έδωσε μάχη κατά την επίσκεψή του στη Ντόχα για να πείσει τους Αραβες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου