Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Α. Τσώκος: "Θα είμαι παρών στη διαδοχή της ΟΝΝΕΔ"


Μέσα στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα υπάρχουν ακόμη νέοι άνθρωποι που τολμούν να κάνουν τα δικά τους ανεξάρτητα βήματα στον επιχειρηματικό τομέα της χώρας.

Το EMEA.gr συνάντησε τον Ανδρέα Τσώκο στην εταιρεία του geoLYSIS και μίλησε μαζί του για τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος επιχειρηματίας αλλά και γενικότερα για τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που πλήττουν την νεολαία.


EMEA.gr: Κύριε Τσώκο, είστε ένας νέος άνθρωπος που εδώ και λίγα χρόνια έχει φτιάξει τη δική του εταιρεία. Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο άνθρωπο να ξεκινήσει ένα τέτοια εγχείρημα;

Ανδρέας Τσώκος: Καταρχήν να σας ευχαριστήσω πολύ για τη φιλοξενία σας για αυτή τη συνέντευξη και συγχαρητήρια παρεμπιπτόντως για την οικονομική ενημέρωση που παρέχεται μέσω του διαδικτύου όπου χιλιάδες άνθρωποι και ειδικότερα οι νέοι και οι νέες μπορούν άμεσα και χωρίς κόστος να ενημερώνονται.
Για να επανέλθω στο ερώτημά σας, μετά την αποφοίτηση μου από το τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά από το 2007, στον τομέα εκπόνησης Γεωλογικών, Γεωτεχνικών και Περιβαλλοντικών μελετών για δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα.


EMEA.gr: Υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια για την ίδρυση μιας επιχείρησης στη χώρα μας;

 Α. Τσώκος: Πάντα υπάρχουν δυσκολίες όταν φτιάχνεις από μηδενική βάση τη δική σου επιχείρηση. Η γραφειοκρατία που επικρατεί και οι πολλαπλές διαδικασίες που απαιτεί το ελληνικό κράτος σε αποθαρρύνουν με το καλημέρα.
Βέβαια από όσο γνωρίζω το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται συνεχώς κινήσεις από τη πολιτεία ώστε να επιταχυνθούν αυτές οι διαδικασίες.
Αυτό πάντως που είχε και έχει σημασία είναι να πιστεύεις σε αυτό που θέλεις να κάνεις, να έχεις καλούς συνεργάτες και φίλους και βέβαια να υπάρχει πολύ υπομονή και επιμονή.


EMEA.gr: Παράλληλα με τη δουλειά σας συνεχίζεται και την επιστημονική σας επιμόρφωση.

Α. Τσώκος: Σωστά, είμαι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνίου και παράλληλα συμμετέχω σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα Ινστιτούτων του επιστημονικού μου τομέα στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό.
Πιστεύω ότι η γνώση και η επιστημονική επιμόρφωση ενός ανθρώπου δεν πρέπει να σταματάει ποτέ και συνεχώς πρέπει να εξελίσσεται.


EMEA.gr: Γνωρίζουμε ότι ασχολείστε με τα κοινά και την πολιτική σε επίπεδο νεολαίας εδώ και αρκετά χρόνια, τελευταία ακούγεται ότι θα είστε υποψήφιος για την προεδρία της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

Α. Τσώκος: Κοιτάξτε με τη πολιτική ασχολούμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια, πίστευα και πιστεύω ότι η πολιτική δεν πρέπει να είναι αποκομμένη από την ελληνική κοινωνία. Η νεολαία μπορεί να έχει απογοητευθεί από όλα αυτά που βλέπει και ακούει και να καταλογίζει δικαίως μεγάλο μερίδιο ευθύνης στους πολιτικούς για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι, κάτι που ισχύει σε όλους τους τομείς άλλωστε.


EMEA.gr: Η θέση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ σας ενδιαφέρει;

Α. Τσώκος: Επειδή δεν θέλω να φανεί ότι αποφεύγω την ερώτηση θα σας απαντήσω ευθέως: σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα διαδοχής θα είμαι παρών για να βοηθήσω στο άνοιγμα της ΟΝΝΕΔ και των πολιτικών προτάσεών της σε όλους τους νέους και σε όλες τις νέες ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί ή που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούν ενεργά και συμμετοχικά με την πολιτική.


EMEA.gr: Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη.

Α. Τσώκος: Εγώ σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου