Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η “απόρρητη” έκθεση για την υγεία του Πάπα


Pope-Benedict
Η κλονισμένη υγεία του Πάπα Βενέδικτου, που ο ίδιος υποστήριξε και επιμένει έκτοτε ότι τον οδήγησε στην απόφαση να υποβάλει την παραίτησή του από την Αγία Έδρα, φαίνεται τελικά ότι ήταν ο “ένας και μόνος” λόγος για την ιστορική όσο και αιφνίδια ανατροπή στην Καθολική Εκκλησία. Χωρίς δηλαδή… ουρά σεναρίων συνωμοσίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται πηγές site που ασχολείται αποκλειστικά με το Βατικανό και τα παρασκήνιά του, ο Πάπας Βενέδικτος, σχεδόν τυφλός από το ένα μάτι, είχε ακούσει τους θεράποντες γιατρούς του να τον συμβουλεύουν να περιορίσει τα αεροπορικά ταξίδια του, λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Η ίδια αναφορά συνεχίζει ότι ο Ποντίφικας αντιμετώπιζε προβλήματα με τον ύπνο του, και πολλες φορές σε ταξίδια του στο εξωτερικό είχε πέσει από το κρεβάτι στο οποίο κοιμόταν, με αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς, αλλά και ορατή κόπωση την επομένη, στις προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις του.
To πρόβλημα με την αυξημένη πίεση του Πάπα φαίνεται ότι εμφανίστηκε πριν από δυο χρόνια, ενώ οι θεράποντες γιατροί του αποχωρούντος επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας του είχαν συστήσει να αποφύγει το ταξίδι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, πριν από μερικούς μήνες, καθώς ανησυχούσαν για μόνιμη βλάβη στην όρασή του.
Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που είχαν προηγηθεί, για αντικατάσταση των μπαταριών του βηματοδότη του Πάπα πριν από μερικούς μήνες, που του είχε τοποθετηθεί ενώ ήταν ακόμη Καρδινάλιος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου