Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Οι πιστολάδες της Βουλής των Ελλήνων

Παλαιότερα το κυριότερο αξεσουάρ των βουλευτών, δείγμα, όπως οι ίδιοι νόμιζαν, κύρους, πνευματικής κουλτούρας και κυρίως νεοπλουτισμού ήταν οι πένες Mont Blanc. Εν συνεχεία όταν άρχισαν να τις χρησιμοποιούν επιδεικτικά και ορισμένοι newscasters, οι πένες αυτές πέρασαν σε δεύτερη μοίρα στα αξεσουάρ και....

ήρθαν τα κινητά 3G, τα ipad το iphone oι ταμπλέτες κτλ. Και όταν και αυτά έφυγαν από τη μόδα ήρθαν τα... 38άρια πιστόλια και περίστροφα. Μπορεί να τους μείωσαν τον μισθό, να τους περιόρισαν τα κυβικά στα βουλευτικά αυτοκίνητα, αλλά τα αιτήματα νέων βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών για άδεια οπλοφορίας όλο και αυξάνονται.

***
Τα αιτήματα για άδεια οπλοφορίας στην αρμόδια υποδιεύθυνση της ΓΑΔΑ πέφτουν σαν χαλάζι, παρά το γεγονός ότι αφενός άδειες οπλοφορίας όλο και πιο δύσκολα δίνονται και αφετέρου, όσοι χρημάτισαν βουλευτές στην προηγούμενη Βουλή δεν είχαν σε ποσοστό 98% ούτε άδεια οπλοφορίας, ούτε βεβαίως όπλο. Την αρχή έκαναν πέντε- έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα για άδεια οπλοφορίας, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πριν καν εκλεγούν βουλευτές. Hδη δύο από τα αιτήματα χρυσαυγιτών βουλευτών κρίθηκαν θετικά από τους αρμόδιους εισαγγελείς, πράγμα που σημαίνει, ότι είχαν λευκό ποινικό μητρώο και ότι πέρασαν με επιτυχία τα ψυχολογικά τεστ. Ουδείς όμως ελέγχει πώς γίνονται αυτά τα ψυχολογικά τεστ και ποια εγκυρότητα έχουν.

***
Τα ερωτήματα ωστόσο που ανακύπτουν είναι γιατί χρειάζονται οι βουλευτές τα όπλα; Εναντίον ποιού θα βάλλουν, τη στιγμή που η Πολιτεία φρόντισε να τους καλύψει πλουσιοπάροχα, με αστυνομική φρουρά και ενίοτε με συνοδούς μοτοσυκλετιστές αστυνομικούς. Είναι, λένε, ένα από τα πολλά προνόμια που έχουν, κάποιοι το ξέθαψαν (κυρίως μετά τους προπηλακισμούς που δέχτηκαν για το μνημόνιο) και κάποιοι νέοι (ανάμεσά τους και μία γυναίκα βουλευτής) το αξιοποιούν κάνοντας τους απλούς πολίτες, που είναι εκτεθειμένοι στην καθημερινή εγκληματικότητα και στα καλάσνικοφ να διερωτώνται για ποιον λόγο οι βουλευτές να οπλοφορούν, που απολαμβάνουν και ασυλία...

***
Είναι βεβαίως και το θέμα του λευκού μητρώου. Ενας υπόδικος κατηγορούμενος με βαριά αδικήματα, σε βαθμό μάλιστα κακουργήματος μπορεί να αποκτήσει όπλο; Η απάντηση είναι ναι και φέρνουν ως παράδειγμα τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρη, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες και πριν από λίγες ημέρες, πήγε στη ΓΑΔΑ (συνοδευόμενος μάλιστα και από άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και από έναν... παπά) για να καταθέσει αίτημα οπλοφορίας.

***
Συνεργάτης μου ρώτησε πάντως σε κάποια στιγμή τον κ. Κασιδιάρη, για ποιον σκοπό θέλει την άδεια οπλοφορίας; Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής απάντησε ομολογουμένως με χιούμορ: «Τη θέλω για να αγοράσω 13 Καλάσνικοφ και 3 Ούζι. Τι τη θέλω, βουλευτής είμαι, τη δικαιούμαι...». Μπρρρ.


www.tovima.gr/opinions/article/?aid=463724http://fonaklas.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου