Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η "κολεξιόν" των ναζί!Ποιος μεγάλος οίκος έραβε τις στολές του Γ΄Ράϊχ.ΒΙΝΤΕΟ

Που…ράβονταν οι ναζίδες; Όχι όπου κι όπου.


Τις στολές τους τις έραβε ο γερμανικός οίκος μόδας Hugo Boss παρακαλώ!

Η κυκλοφορία μιας νέας βιογραφίας της εταιρείας που αποκαλύπτει τις σχέσεις του ιδρυτή της Ούγκο Μπος (1885–1948) με το Τρίτο Ράιχ,παρουσιάστηκε περίπου ως απολογία.

Ο σχεδιαστής Ούγκο Μπος που δημιούργησε την ομώνυμη εταιρεία ρούχων το 1924 στην Μέτσινγκεν, μια μικρή πόλη νότια της Στουτγκάρδης -όπου και εξακολουθεί να έχει τη βάση της- δεν ήταν μόνο ο αγαπημένος μόδιστρος του Χίτλερ, αλλά είχε αναλάβει να προμηθεύει στολές στον στρατό των Ναζί.

Μετά τον πόλεμο ο σχεδιαστής ισχυρίστηκε ότι είχε υποστηρίξει τον Χίτλερ για να σώσει την εταιρεία του και όχι γιατί πίστευε σε όσα πρέσβευε το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, όμως ιστορικές έρευνες αποκαλύπτουν ότι ήταν ταγμένος ιδεολογικά μαζί του.

Κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου η εταιρεία χρησιμοποιούσε 140 Πολωνούς εργάτες οι οποίοι είχαν απαχθεί από την Γκεστάπο.

Στο εργοστάσιο ρούχων στη Μέτσινγκεν, στο Μπάντεν-Βίρτενμπεργκ, το εργατικό δυναμικό συμπλήρωναν και 40 Γάλλοι αιχμάλωτοι πολέμου οι οποίοι έφτιαχναν τις στολές της Βέρμαχτ.

Από τον Απρίλιο του 1940, ο Ούγκο Μπος χρησιμοποιούσε στο εργοστάσιό του καταναγκαστική εργασία, κυρίως γυναικών.

Μετά από την αποκάλυψη όλων αυτών των στοιχείων η ετειαρεία στην επίσημη ιστοσελίδα της,είχε ανακοινώσει: «Επιθυμούμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για όσους υπέφεραν και ταλαιπωρήθηκαν από την διοίκηση του Ούγκο Φερντιναντ Μπος και τους νόμους του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  http://www.onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου