Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μια «καρυάτιδα» πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού

Αν και το όνομα που κουβαλάει, φέρει μια βαριά ιστορία, η ίδια κατάφερε να ξεχωρίσει για το ιδιαίτερο στυλ, την κομψότητα, την προσωπικότητα και το ήθος της. Αναμφίβολα είναι μία από τις ωραιότερες παρουσίες της ελληνικής Βουλής ενώ από την Πέμπτη «ομορφαίνει» και το υπουργικό συμβούλιο.
 


Η Κρητικιά Όλγα Κεφαλογιάννη αποφάσισε να «αγωνιστεί» στον πολιτικό στίβο σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία και κατάφερε όχι μόνο να εκλεγεί στην κρίσιμη Περιφέρεια της Α΄Αθηνών, αλλά και να ορκιστεί στη θέση τηςυπουργού Τουρισμού.

Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1975 και είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του αείμνηστου Γιάννη Κεφαλογιάννη, πρώην βουλευτή Ρεθύμνου και υπουργού και της Ελένης Βαρδινογιάννη, δικηγόρου και κόρης της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Κρήτης. 

Αν και μεγάλωσε στην Αθήνα, η μεγάλη της αδυναμία παραμένει ο τόπος καταγωγής της, το Ρέθυμνο. Από μικρή περνούσε τα περισσότερα καλοκαίρια στην Κρήτη ενώ μέχρι και σήμερα επισκέπτεται τακτικά το αγαπημένο της νησί. 

Από τα έδρανα της Νομικής στο υπουργείο Τουρισμού 

Παρά τα 37 της χρόνια, το βιογραφικό της είναι πλούσιο σε σπουδές και επαγγελματική εμπειρία. 

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Εμπορικό Δίκαιο & το Δίκαιο Επιχειρήσεων και στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στην Βοστώνη στις Διεθνείς Σχέσεις.

Από το 1999 άρχισε να εργάζεται ως δικηγόρος στην Αθήνα ενώ στην αρχή της καριέρας της εργάστηκε στη Νέα Υόρκη και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Τότε ήταν που μπήκε μέσα της το «μικρόβιο» της πολιτικής. Aν και η μητέρα της, Ελένη, συμβούλευε τόσο την ίδια όσο και τις αδερφές της, Χριστίνα και Δανάη να ασχοληθούν με ότι θέλουν εκτός από την πολιτική, η Όλγα ακολούθησε το ένστικτό της και δικαιώθηκε. 

Από το 2004 έως το 2006 ήταν νομικός σύμβουλος στο Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή. Το 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στο νομό Ρεθύμνου ενώ το 2009 επανεκλέγεται στην ίδια Περιφέρεια. Είναι η μοναδική γυναίκα που έχει εκλεγεί βουλευτής στην Κρήτη με τη Νέα Δημοκρατία. Το Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εξελέγη πρώτη σε ψήφους βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθηνών. 

Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, αποδέχθηκε την πρόταση του νέου πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Τουρισμού και έγινε η μοναδική γυναίκα υπουργός στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. 

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο έρωτας και τα γεμιστά της κ. Ελένης 

Μπορεί η πολιτική να είναι το μεράκι της, η μεγάλη της αγάπη, ωστόσο, παραμένει πάντα η οικογένειά της. Πρόσφατα «αποχαιρέτησε» τον αγαπημένο της πατέρα, Γιάννη Κεφαλογιάννη και από τότε τόσο η ίδια όσο και οι δύο μικρότερες αδερφές της βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό της μητέρας τους, Ελένης. Η ίδια θυμάται με νοσταλγία εικόνες από τα παιδικά της χρόνια. 

«Η ομορφότερη βόλτα που έκανα ήταν με τον πατέρα μου όταν ήμουν επτά ετών ένα βράδυ που χιόνισε τόσο πολύ στην Αθήνα που τα πάντα ήταν κάτασπρα και δεν κυκλοφορούσε κανείς άλλος στο δρόμο. Ο μπαμπάς με κρατούσε από το χέρι και περπατούσαμε πάνω στο απάτητο χιόνι», δήλωσε πριν λίγο καιρό σε συνέντευξή της ενώ μίλησε και για τις συμβουλές του πατέρα της. «Θα με έχεις πάντα στο πλευρό σου για όποια συμβουλή χρειαστείς αλλά αυτή τη διαδρομή θα την βαδίσεις μόνη σου», την είχε συμβουλέψει στην αρχή της πολιτικής της σταδιοδρομίας και εκείνη φρόντισε να μην τον απογοητεύσει. 

Τον Ιανουάριο του 2010 παίρνει τη μεγάλη απόφαση και έπειτα από μακροχρόνιο δεσμό, ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο της Μάνο Πενθερουδάκη, ο οποίος διατηρεί κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.

Το ζευγάρι μένει στον Λυκαβηττό ενώ η ίδια μιλάει πάντα με τρυφερά λόγια για τον σύζυγό της. «Η αγαπημένη μου ώρα είναι το μεσημεριανό διάλειμμα, όταν συναντιόμαστε με τον Μάνο σε ένα μικρό καφέ, τρώμε κάτι ελαφρύ και μετά συνεχίζουμε ο καθένας με τις υποχρεώσεις της ημέρας», εξομολογήθηκε. 

Το αγαπημένο της φαγητό είναι οι γεμιστές ντομάτες της μητέρας της ενώ και όποτε βρίσκει ελεύθερο χρόνο, ασχολείται και η ίδια με την μαγειρική. Φροντίζει το σώμα της με καθημερινή γυμναστική, πίνει μόνο ελληνικό καφέ, δεν καπνίζει και ακούει φανατικά Νίκο Ξυλούρη. 

Οι στυλιστικές της επιλογές είναι πάντα απλές και προσεγμένες. Προτιμά τα μονόχρωμα κομμάτια που ταιριάζουν στη φυσική ομορφιά της ενώ το αγαπημένο της χρώμα είναι το μαύρο. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα κοσμήματα, τα παπούτσια και τις μεγάλες τσάντες. «Το πραγματικό ζητούμενο είναι να κερδίζεις την προσοχή, όχι τόσο των συναδέλφων σου, αλλά κυρίως της κοινωνίας, για τις καινούριες ιδέες που κομίζεις, το ήθος και την αξιοπρέπειά σου» είχε δηλώσει πρόσφατα η Όλγα Κεφαλογιάννη και μέχρι στιγμής φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα αυτό

Γωγώ Κυριαζή



http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου