Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τι γράφει για το νέο ΥΕΘΑ ο τουρκικός Τύπος

Στην περίφημη συνέντευξη που είχε πάρει από τον Α.Οσταλάν εστιάζει ο τουρκικός Τύπος την κριτική του στο νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλο, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με τον Δ.Αβραμόπουλο, θεωρείται "σκληρός στις εθνικές θέσεις". Ας δούμε τα κυριότερα δημοσιεύματα: Η Ζaman γράφει ότι στην νέα κυβέρνηση στο υπουργείο Αμυνας το "γεράκι" - εννοεί "σκληρός" ο Π.Παναγιωτόπουλος.
 

Η Vatan με τον τίτλο «Εγινε Υπουργός Αμυνας» γράφει ότι Υπουργός Αμυνας ορίστηκε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος κατά την περίοδο που ήταν δημοσιογράφος την δεκαετία του ’90 είχε κάνει ρεπορτάζ στην κοιλάδα Μπεκάα με τον Οτζαλάν. Τότε ο Οτζαλάν είπε στον κ Παναγιωτόπουλο «Η Αθήνα δεν αξιολογεί σωστά τον πόλεμο που κάνουμε έναντι του τουρκικού στρατού». Το δημοσίευμα πλαισιώνεται με φωτογραφία του κ Παναγιωτόπουλου που συνομιλούσε με τον Οτζαλάν 

Η Hurriyet έχει τον τίτλο "Ο Υπουργός Εξωτερικών φίλος του Ερντογάν" και τον υπότιτλο "Ο νέος ΥΠΕΞ είναι πρόσωπο φιλικό προς την Τουρκία"., αλλά υπουργός Άμυνας ανέλαβε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που είναι υπέρ της σκληρής πολιτικής στις σχέσεις με την Τουρκία. 

Η Cumhuriyet γράφει πως εκείνο που προσέλκυσε την προσοχή στην νέα κυβέρνηση, είναι ο διορισμός του κ Αβραμόπουλου, που είναι γνωστός για την εγγύτητά του με την Τουρκία, στην θέση του ΥΠΕΞ, ενώ στο Υπουργείο Αμυνας διορίστηκε ο κ Πάνος Παναγιωτόπουλος που είναι γνωστός για τις "ακραίες εθνικιστικές του απόψεις έναντι της Τουρκίας". 

Επιδης γράφει για ρτο νέο υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ότι "είναι ένας παλιός δημοσιογράφος ο οποίος μπήκε στην πολιτική το 2000. Όταν ήταν δημοσιογράφος είχε μεταβεί στην κοιλάδα Μπεκάα και είχε κάνει ρεπορτάζ στο στρατόπεδο του ΡΚΚ με τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Σε εκείνο το ρεπορτάζ αποκαλούσε τον Οτζαλάν «Πρόεδρο» και είχε αναφερθεί επαινετικά για το ΡΚΚ. Ο κ Παναγιωτόπουλος κατά τα τελευταία τρία χρόνια είχε προβεί σε σκληρές δηλώσεις σχετικά με την Τουρκία".

Η Sabah με τον τίτλο « Υπουργός φίλος των Τούρκων στην κυβέρνηση, στην γείτονα» επισημαίνεται ότι ΥΠΕΞ ανέλαβε ο κ Αβραμόπουλος που είναι γνωστός για την στενή φιλία που είχε δημιουργήσει με τον Ερντογάν. Ο κ Αβραμόπουλος είχε χρηματίσει και Υπουργός Τουρισμού και είχε παροτρύνει το εμπόριο και τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ Αβραμόπουλος, που είναι γνώστης των ελληνοτουρκικών θεμάτων ανέλαβε ΥΠΕΞ και ο διορισμός αυτός αντιμετωπίστηκε θετικά και από τις χώρες της ΕΕ. Στο μεταξύ Υπουργός Αμυνας ανέλαβε ο κ Παναγιωτόπουλος που είναι γνωστός με τις σκληρές του δηλώσεις. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε επισκεφθεί τον Οτζαλάν στην κοιλάδα Μπεκάα. 

Η Milliyet με τον τίτλο « Ο αρχιτέκτονας της διπλωματίας των σεισμών μπήκε στην κυβέρνηση» και τον υπέρτιτλο « ΥΠΕΞ, φίλος των τούρκων στην Ελλάδα» γράφει ότι σε ένα από τα σημαντικότερα Υπουργεία ανέλαβε Υπουργός , φίλος των Τούρκων, ο νέος ΥΠΕΞ Αβραμόπουλος. 

Η Posta με τον τίτλο « Μια καλή και μια κακή είδηση από τον γείτονα» . Στο δημοσίευμα τονίζεται πως στο ΥΠΕΞ διορίστηκε ο κ Αβραμόπουλος που είναι υπέρ της συνέχισης του χρονοδιαγράμματος προσέγγισης με την Τουρκία. Ομως Υπουργός Αμυνας έγινε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που έχει σκληρές εθνικές θέσεις.. 

Η Star γράφει για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Ο Σαμαράς και η ομάδα κρίσης, φόρεσαν το πύρινο πουκάμισο» και τον υπέρτιτλο « Περιστέρι στο ΥΠΕΞ, γεράκι στο Αμυνας» Το ΥΠΕΞ ανέλαβε ο κ Αβραμόπουλος ο οποίος χρημάτισε Υπουργός Τουρισμού, Υπουργός Υγείας και Υπουργός Αμυνας και είναι υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία και υπέρ της προσέγγισης των δύο χωρών. Υπουργός Αμυνας ανέλαβε ο κ Παναγιωτόπουλος ο οποίος είναι υπέρ της σκληρής πολιτικής στις σχέσεις με την Τουρκία. 

Η Turkiye γράφει με τον τίτλο "Ο δημοσιογράφος που είχε κάνει ρεπορτάζ με τον Οτζαλάν έγινε Υπουργός" γράφει ότι ΥΠΕΞ ανέλαβε ο κ Αβραμόπουλος ενώ Υπουργός Αμυνας ο κ Παναγιωτόπουλος ο οποίος όταν ήταν δημοσιογράφος την δεκαετία του ’90 είχε κάνει ρεπορτάζ με τον Οτζαλάν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου