Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η ιστορία ζωής της ''Πρώτης Κυρίας'' της χώρας


Γοητευτική, κομψή, ευγενική, με πνευματικότητα και εσωτερική δύναμη. Η Γεωργία Κρητικού- Σαμαρά, είναι μια γυναίκα που μαγνητίζει με την προσωπικότητα, τον αέρα αλλά και το ήθος που διαθέτει. Αποφεύγει διακριτικά τα φώτα της δημοσιότητας άλλα στέκεται πάντα στο πλευρό του συζύγου της, Αντώνη Σαμαρά, σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής και της πολιτικής του καριέρας.



Η ''Πρώτη Κυρία'', είναι κόρη του Άκη Κρητικού, γνωστού επιχειρηματία της βιομηχανίας ''Κύκνος''. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και είχε μάλιστα συμμαθήτρια τη Σοφία Καλαντζάκου, μετέπειτα βουλευτή και αντίπαλο στην Μεσσηνία του Αντώνη Σαμαρά . Μετά το τέλος της φοίτησής της στο Κολλέγιο, συνέχισε τις σπουδές της στο Πολυτεχνείο, ως πολιτικός μηχανικός.


Η  Γεωργία, ήταν μόλις 24 χρονών όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον άντρα της ζωής της . Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα , το 1989, η κα Κρητικού έτυχε να συνοδεύει τον πατέρα της σε εκδήλωση που οργάνωνε ο νεαρός Μεσσήνιος βουλευτής, Αντώνης Σαμαράς, για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η εν λόγω εκδήλωση λάμβανε χώρα στον κινηματογράφο ''Αστέρια'', στη Νέα Ερυθραία, και είχε ως κεντρικό ομιλητή τον ίδιο.


Φοιτήτρια ακόμα, η Γεωργία Κρητικού, κάθισε  με τον πατέρα της στα πίσω καθίσματα του κινηματογράφου προκειμένου να παρακολουθήσουν με προσοχή την ομιλία. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Αντώνης Σαμαράς, κατέβηκε από το βήμα και χαιρέτισε έναν-έναν τους παρευρισκομένους. Με το που αντίκρισε τη Γεωργία, εντυπωσιάστηκε. Μη γνωρίζοντας ποια είναι, ζήτησε από το φωτογράφο να του δώσει όλο το φωτογραφικό υλικό προκειμένου να την εντοπίσει.


Όταν τη βρήκε, ανάμεσα σε 300 φωτογραφίες, άρχισέ την έρευνα. Ρώτησε φίλους και συνεργάτες, άλλα κανένας δεν κατάφερε να τον βοηθήσει. Τη λύση στο ''μυστήριο'' έδωσε ο αδερφός του ,Aλέξανδρος, όταν τυχαία αναγνώρισε τον πατέρα της. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν όλα. Ένα μήνα μετά, έδωσαν το πρώτο τους ραντεβού έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.


Στις 29 Mαϊου του 1990, μόλις ένα χρόνο αργότερα, παντρεύονται στον τόπο καταγωγής του Πρωθυπουργού, στην Πύλο, με κουμπάρο τον ξάδελφο του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Ζάννα. Στο γάμο τους παρευρέθηκαν πάνω από 10.000 άτομα. Ανάμεσα τους και ο Κ. Μητσοτάκης.


Λίγους μήνες μετά, φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Την κόρη τους, Λένα. Η 19χρονη Λένα, αποφοίτησε πέρυσι μαζί με τη συμμαθήτριά της, Μαργαρίτα Παπανδρέου, κόρη του Γ. Παπανδρέου, από το Κολλέγιο Αθηνών. Τώρα σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Λονδίνο, ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας της. Το δεύτερο παιδί της οικογενείας Σαμαρά, ο 12χρονος Κωνσταντίνος, είναι επίσης μαθητής του Κολλεγίου Αθηνών. Αγαπημένη του συνήθεια είναι να παρακολουθεί μαζί με τον πατέρα του ,αγώνες του Ολυμπιακού ''Καραϊσκάκη''.


Η γοητευτική Γεωργία στάθηκε βράχος στο πλευρό του συζύγου της καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης πολιτικής του πορείας. Σε συνέντευξή του, μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει με περηφάνια: ''Έχω περάσει δύσκολες ώρες πολιτικής απομόνωσης, αλλά έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτές. Στα 11 χρόνια πολιτικής μοναξιάς μοναδικό στήριγμα για μένα ήταν η γυναίκα μου.''


Φανερά συγκινημένη, έκανε την εμφάνισή της, της περασμένη Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί την υποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να την ξεναγήσει στους χώρους του Μεγάρου.

Ελευθερία Μαρία Παττακού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου