Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Προκαταρκτική για τα δάνεια των κομμάτων

Περισσότερα από 150 άτομα, στελέχη τραπεζών, αναμένεται να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τις δανειοδοτήσεις των πολιτικών κομμάτων την περίοδο 2001-2011.


Η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή καταγγελίες της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία τα κόμματα λάμβαναν δάνεια από τράπεζες με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές 
επιχορηγήσεις, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ήδη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, οι οικονομικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν την αποστολή κλήσεων προς υπόπτους τέλεσης αδικημάτων, ο αριθμός των οποίων πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 150 άτομα.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας είναι να εξεταστεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας, καθώς και εάν τα δάνεια που λάμβαναν τα πολιτικά κόμματα ήταν επισφαλή. 

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει επί του παρόντος οι οικονομικοί εισαγγελείς καταδεικνύουν ότι η πλειονότητα των δανείων δόθηκε στα κόμματα εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης, το 2010 και το 2011, ενώ την επίμαχη διετία η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να έχουν λάβει δάνεια που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου