Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

«Θρίλερ» στο οικονομικό επιτελείο

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται από την Παρασκευή η ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου, ύστερα από τα προβλήματα υγείας που παρουσίασε ο νέο τσάρος της οικονομίας.
Μέχρι στιγμής, ο κ. Ράπανος παραμένει για νοσηλεία, ενώ το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να είναι ακέφαλο, αν και παραμένει στη θέση του ο υπηρεσιακός υπουργός Γιώργος Ζανιάς.


Η κατάσταση της υγείας του κ. Ράπανου δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ωστόσο δημιουργεί προβλήματα καθώς αρχίζουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στο Μνημόνιο.


Η σημερινή ημέρα κρίνεται κρίσιμη καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Β. Ράπανου αναμένεται να κρίνουν πολλά. Η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει επισήμως το ενδεχόμενο να μην αναλάβει ο κ. Ράπανος το υπουργείο Οικονομικών.


Οι πληροφορίες λένε πως ο ίδιος αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του.


Τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα. Στον αντίποδα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ράπανος αναμένεται να ορκιστεί τελικά υπουργός Οικονομικών στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Ωστόσο ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει είναι χρόνιο και μπορεί να το διαχειριστεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου