Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Έλληνες μαθητές κατασκεύασαν υποβρύχια ρομπότ! (video)

Η δοκιμή πέτυχε! Τα υποβρύχια (τα «φωνάζουν» και Hydrobot!) βρέθηκαν στο βυθό του λιμανιού με μηχανική καθοδήγηση την οποία χειριζόντουσαν οι μαθητές, ενώ το επόμενο βήμα ήταν, οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου, του 6ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στην εργασία (σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικών Επιστημών), να βάλουν τα δύο υποβρύχια να… συναγωνιστούν!

Η δημιουργία υποβρυχίου ρομπότ ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο MIT της Μασαχουσέτης και του Έλληνα διευθυντή του MITSG κ. Χρυσόστομου Χρυσοστομίδη. Στην Ελλάδα, έχει έρθει σαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την αρωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο καλεί όσα σχολεία το επιθυμούν να συμμετέχουν.
Το Ίδρυμα Ευγενίδου προσφέρει δωρεάν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και τα βιβλία που πρέπει να μελετήσουν οι μαθητές για να εφαρμόσουν την τεχνογνωσία που θα του οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα και κάθε μαθητική ομάδα αποτελείται από 6 άτομα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι, ωστόσο, πως οι περισσότερες συμμετοχές είναι στην Κρήτη, ενώ τα αποτελέσματα που έχουν παρουσιαστεί ως τώρα έχουν στεφθεί από επιτυχία!

nooz

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου