Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο BBC


Συνέντευξη στο διεθνούς εμβέλειας τηλεοπτικό δίκτυο ΒΒC παρέθεσε σήμερα ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολιάζοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα τόνισε πως από τις εκλογές της 6ης  Μαΐου προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι  οι Έλληνες δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν επιπλέον μέτρα λιτότητας.


«Μέχρι το τέλος του 2012 η συνεχιζόμενη  λιτότητα θα οδηγήσει σε περεταίρω μείωση του ΑΕΠ, ενώ θα εκτοξεύσει και την ανεργία πάνω από το 20%»,ξεκαθάρισε. Σχετικά με το  δίλημμα παραμονής ή εξόδου της χώρας από το ευρώ τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιθυμούν την παραμονή της χώρα στο Ευρώ, ξεφεύγοντας όμως από τις μέχρι τώρα πολιτικές λιτότητας, προσδοκώντας παράλληλα ουσιαστικές πρωτοβουλίες με αναπτυξιακή κατεύθυνση. «Εξάλλου, το ίδιο μήνυμα έστειλαν και οι εκλογές στη Γαλλία με την επικράτηση Ολάντ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε σχετική ερώτηση για τη μέχρι τώρα  αδυναμία του πολιτικού συστήματος για σχηματισμό κυβέρνησης, απάντησε ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις επιδεικνύουν ανευθυνότητα, διαμορφώνοντας τις προτάσεις τους με βάση το κομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον, αποβλέποντας από τώρα στις επόμενες εκλογές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου