Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Σύμβουλος του ΓΑΠ αποκαλύπτει:”Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε εξετάσει επιστροφή στην δραχμή”


Η δήλωση – βόμβα, βγήκε από τα χείλη του πρώην συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου, Ρίτσαρντ Πάρκερ. Μιλώντας στο Skynews ο κ. Πάρκερ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη στα πρώτα στάδια της κρίσης χρέους.

Ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης την περίοδο  2010-2011 διευκρίνισε ότι μια τέτοια κίνηση δεν είχε κριθεί οικονομικά επωφελής με αποτέλεσμα να απορριφθεί.
«Συζητήσαμε τα πάντα και όλες οι επιλογές ήταν στο τραπέζι. Το ζήτημα της εξόδου από την ευρωζώνη είχε εξεταστεί σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός καθηγητής.
H ελληνική κυβέρνηση όπως λέει, είχε προσκαλέσει οικονομολόγους με εμπειρία από επιστροφή μιας χώρας σε εθνικό νόμισμα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών από την Αργεντινή. Το συμπέρασμα ήταν ότι η Ελλάδα δεν θα είχε όφελος από μία ανάλογη κίνηση.
Ο Ρίτσαρντ Πάρκερ εκτίμησε επίσης ότι τα οφέλη της επιστροφής στη δραχμή υπερεκτιμώνται από ορισμένους αναλυτές. Σημείωσε ότι οι δύο βασικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός και η ναυτιλία δε θα ωφελούνταν τόσο πολύ από την υποτίμηση του νομίσματος όσο ελπίζουν ορισμένοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου