Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σόιμπλε: «Δεν μπορούμε να επανεξετάσουμε» το Μνημόνιο

«Δεν μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε» το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας...

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας που προετοιμάσθηκε με πολύ λεπτομερειακό τρόπο και δεν μπορούμε να το επαδιαπραγματευθούμε», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk, μία ημέρα μετά την οριστική αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί την βοήθεια» που τής προτείνεται. «Εκείνοι που θα επικρατήσουν στις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τους όρους».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά αυτό εξαρτάται «από την κυρίαρχη απόφαση του ελληνικού λαού».

«Το να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα επιλέξει η Ελλάδα δεν βοηθά», ανέφερε ο Σόιμπλε, ο οποίος είχε ωστόσο τροφοδοτήσει την περασμένη εβδομάδα τις ανησυχίες δηλώνοντας ότι η ευρωζώνη «μπορεί να αντέξει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Χθες βράδυ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν, κατά τη διάρκεια της κοινής τους συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, την επιθυμία τους «η Ελλάδα να παραμείνει στη ευρωζώνη». Και οι δύο δήλωσαν έτοιμοι να αναζητήσουν νέα «μέτρα για την ανάπτυξη» για να βοηθηθεί η χώρα.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_9109.html#ixzz1v2Ec5nVW

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου