Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Μέσα στο ρευστό μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό διεξάγονται σήμερα οι εκλογές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, για την εκλογή αντιπροσώπων των φοιτητών και σπουδαστών. Παρά τις πολιτικές εξελίξεις, το κλίμα στα πανεπιστήμια είναι τόσο υποτονικό, ώστε δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο την...

ατμόσφαιρα παλαιότερων ετών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αναμένουν μεγάλη αποχή.

Αυτοί που αναμένουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους είναι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων των αριστερών κινήσεων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς περιμένουν να αποτυπωθεί και στις φοιτητικές εκλογές η άνοδος των ποσοστών του κόμματος.

Οπως επισημαίνουν ορισμένοι από αυτούς, μπορεί το κλίμα να φαίνεται υποτονικό, θεωρείται όμως βέβαιο ότι η ψήφος των φοιτητών θα επηρεαστεί από την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ανατραπούν οι «ισορροπίες» των παρατάξεων μέσα στις σχολές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια μικρής έκτασης διάσπαση της ΠΑΣΠ, καθώς σε ορισμένες πόλεις μέλη της παράταξης αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τις επίσημες θέσεις του κόμματος σχετικά με το μνημόνιο και τη γενικότερη πολιτική του.

Οι διαφωνούντες έχουν ιδρύσει παράταξη με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα» σε πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Αισιόδοξη και με αυτοπεποίθηση «κατεβαίνει» η ΔΑΠ, που δεν αναμένει απώλειες. Αντιθέτως, προσβλέπει σε αύξηση των ποσοστών της.

Χαρακτηριστικό, πάντως, του κλίματος είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται ομιλίες πολιτικών αρχηγών και στελεχών, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα στα αμφιθέατρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου