Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

«Κρητικά Μπακάλικα» στην Ιταλία με την στήριξη της Περιφέρειας

Η ίδρυση και λειτουργία ‘Κρητικών Μπακάλικων’ στα Ελληνικά εστιατόρια της Ιταλίας, αποτέλεσε θέμα συνάντησης που είχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, με τον Πρόεδρο των Ελληνικών εστιατορίων και αντιπρόεδρο των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ιταλίας Αντώνη Μηλίτση.
 

Η δημιουργία ‘Κρητικού Μπακάλικου’ και ‘Κρητικής Γωνιάς’ στα Ελληνικά εστιατόρια στη γείτονα χώρα, προβλέπεται στα πλαίσια ανάπτυξης του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον πρωτογενή τομέα που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Κρήτης. 

Ο κ. Μηλίτσης εκπροσωπώντας 64 Ελληνικά εστιατόρια στην Ιταλία δέχθηκε την πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης και υποσχέθηκε ότι με την επιστροφή του στην χώρα, θα καλέσει σε συνάντηση τους Έλληνες εστιάτορες προκειμένου να τους αναλύσει το πλάνο της Περιφέρειας Κρήτης για το ‘Κρητικό Μπακάλικο’ και την ‘Κρητικά Γωνιά’ στα Ελληνικά εστιατόρια.

Μάλιστα αποφασίστηκε ότι σε άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η λειτουργία της πρώτης ‘Κρητικής Γωνιάς’ σε Ελληνικό Εστιατόριο στη Ρώμη, και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση τρία ακόμα Ελληνικά εστιατόρια στην Ιταλία. Ο απώτερος στόχος όπως σημειώθηκε είναι να επεκταθεί ο θεσμός της ‘Κρητικής Γωνιάς’ στο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό Ελληνικών εστιατορίων στην Ιταλία.

Ο κ. Μηλίτσης με ικανοποίηση ανέφερε ότι «από χρόνια περίμενα τόσο εγώ, όσο και η Ελληνική κοινότητα μια τέτοια πρωτοβουλία, για την προώθηση των ποιοτικών και πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό. Με χαρά διαπιστώνω σήμερα ότι ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να υλοποιηθεί». 

Για ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη τονίζοντας: «Είμαστε ακόμα στην αρχή, και στόχος μας είναι με σταθερά και προσεκτικά βήματα να στήσουμε και στις πέντε ηπείρους το ‘Κρητικό Μπακάλικο’.

Μέσα από αυτό θα προβάλλουμε άμεσα τα ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα μας με το ενιαίο brand name «ΚΡΗΤΗ» προς ενίσχυση της ντόπιας οικονομίας». 


flashnews.
http://iraklioradio.blogspot.com/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου