Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΛΕΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δεν θα λάβει τη βουλευτική αποζημίωση που δικαιούται από το ολιγοήμερο άνοιγμα της Βουλής, εφόσον δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Κυρικάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ραδιφωνικό σταθμό...
 
Flash, κάλεσε και τους άλλους συναδέλφους του απ΄ όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως ελάχιστο δείγμα ότι το πολιτικό σύστημα αντιλαμβάνεται τα προβλήματα των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το πλαίσιο των στόχων που είναι εφικτό, όπως υποστηρίζει, να επιτευχθεί σε μια διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου.

Ανέφερε ότι η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στα εξής σημεία:
Δεν μπορούμε να συζητάμε για άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Να κατοχυρώσουμε δηλαδή ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις σε αυτό το μέτωπο.
Να επαναξιολογήσουμε αν η πολιτική δραστικής μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, με τη μείωση του κατώτατου μισθού, είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Να ξαναδούμε από το μηδέν τη φορολογική μας πολιτική και να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι αυτή η πολιτική της διαρκούς φορολόγησης ούτε έσοδα απέφερε στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και την ελληνική οικονομία τη βύθισε σε μια πολύ βαριά ύφεση.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και θα πείσουν τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θέλει να αλλάξει.



http://fimotro.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου