Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Οι Έλληνες τρελάθηκαν! Τώρα δηλώνουν μετανιωμένοι για αυτό που ψήφισαν!


Σε σύγχιση φαίνεται ότι είναι οι... έλληνες, καθώς τώρα στις δημοσκοπήσεις δηλώνουν μετανιωμένοι για αυτά που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή!


Χαρακτηριστική είναι η μέτρηση της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, όπου η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αισθάνενται... ενοχές για την επιλογή τους, ενώ εκτιμα ότι στις επόμενες εκλογές θα αυξήσουν τα ποσοστά τους τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο η ΝΔ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Ειδικότερα, σε περίπτωση νέας εκλογικής αναμέτρησης ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τα ποσοστά του εκτιμά η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μετεκλογικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα μάλλον θα ενισχυθεί, έναντι του 36% που εκτιμά ότι μάλλον θα μειωθεί η εκλογική του δύναμη.

Για τη ΝΔ αύξηση των εκλογικών ποσοστών βλέπει το 46%, για τη ΔΗΜΑΡ το 42%, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες το 40% όπως και για τους Οικολόγους Πράσινους, για τον ΛΑΟΣ το 33% και για το ΠΑΣΟΚ μόλις το 28%. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δε –ποσοστό 76%- οι πολίτες πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή θα μειώσει τη δύναμή της. Παρά την ευρεία συμφωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τη δύναμή του, το 62% της κοινής γνώμης εκτιμά ότι και η νέα προσφυγή στις κάλπες δε θα βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πάντως, πριν τις εκλογές το ποσοστό αυτών που έβλεπαν μη αυτοδυναμία έφθανε το 91%.

Η έρευνα αποτυπώνει εν μέρει εικόνα σύγχυσης του εκλογικού σώματος. Ενώ στην πλειοψηφία τους 56% οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα (ικανοποιημένο το 43%), απαντούν σε ποσοστό 81% ότι ακόμα και αν γνώριζαν από πριν τι θα βγάλει η κάλπη, αυτοί θα ψήφιζαν το ίδιο κόμμα, με μόλις το 19% να αλλάζει την ψήφο του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου