Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αίτημα-πρόκληση 850 συνταξιούχων βουλευτών

Φαίνεται ότι οι συνταξιούχοι βουλευτές δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον με το αζημίωτο, καθώς όταν πήραν οι δικαστές αναδρομικές αυξήσεις, τότε η Βουλή είχε αποφασίσει αυτό να μην ισχύσει για τους εν ενεργεία βουλευτές.


Όμως, οι συνταξιούχοι βουλευτές, 850 περίπου τον αριθμό, άλλαξαν γνώμη και ζητούν εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα αναδρομικές αυξήσεις για την παλαιότερη θητεία τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, το κόστος των αιτημάτων τους ανέρχεται σε… μερικά εκατομμύρια ευρώ, ενώ η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υπάρχουν 800-850 περιπτώσεις πρώην βουλευτών που έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία, υπόθεση που εκκρεμοδικεί και είναι πολύ πιθανόν για κάποιους εξ αυτούς να κριθεί θετικά από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Κάποιοι», είπε, «ζητούν τα αναδρομικά στη βάση της ρύθμισης που ισχύει για τους δικαστές από το 2003 έως το 2007, άλλοι που δεν μπήκαν στη ρύθμιση με όλες τις προσαυξήσεις και μία τρίτη κατηγορία από το 2008 και μετά».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο αν και μπορεί δεν θα συμπαρασύρει τους μισθούς των εν ενεργεία βουλευτών μετά από σχετική απόφαση της Βουλής το 2008.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου