Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Το πιο οικολογικό σπίτι στο Σικάγο αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογικά προηγμένου σπιτιού


Σπίτι το οποίο διαθέτει καθρέπτες μέσα στο μπάνιο που δίνουν τη δυνατότητα  παρακολούθησης ειδήσεων, δελτίων καιρού κλπ. οδοντόβουρτσα που λειτουργεί με  ηλιακή ενέργεια, καθώς και τηλεσκόπιο που κοιτάει το νυχτερινό ουρανό, είναι μονάχα μερικές από  τις καινούργιες τεχνολογίες αυτής της χρονιάς που παρουσιάζονται στο λεγόμενο ‘έξυπνο  σπίτι’ στο Σικάγο.
Το συγκεκριμένο σπίτι  φιλοξενείται από το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας, και είναι μία βιτρίνα για τις πιο νέες τεχνολογίες και τις πιο σύγχρονες τεχνικές δόμησης. Λόγω της έξυπνης χρήσης της ενέργειας, των υλικών, του χώρου, της πράσινης οροφής, το γεγονός ότι διαθέτει και δύο κυψέλες μελισσών, και του πλήθους των άλλων ευφυέστατων στοιχείων σχεδιασμού, δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί το ‘έξυπνο σπίτι’ του 2011 ως το πιο οικολογικό σπίτι σε ολόκληρο το Σικάγο.

Σχεδιασμένο για να ζήσει μία τριμελή οικογένεια, το συγκεκριμένο σπίτι έχει ως χαρακτηριστικά την αποδοτική ενέργεια η οποία θερμαίνει με τις ακτίνες του ήλιου τα δάπεδα, τα χαμηλά παράθυρα και τη μηχανοποιημένη σκίαση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου