Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Εξαγγελίες Παπανδρέου για την τόνωση του τουρισμού και των επιχειρήσεων



Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δημιουργία τουριστικών κατοικιών εντός ξενοδοχειακών μονάδων τεσσάρων και πέντε αστέρων.
Μέτρα υπέρ του επιχειρείν εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τη μείωση του «σπατόσημου» τους χειμερινούς μήνες στα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών εντός ξενοδοχειακών μονάδων τεσσάρων και πέντε αστέρων.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην επανεξέταση του θέματος των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων με στόχο να μην προκαλούνται προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο. Προανήγγειλε τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους συνεπείς, στις πληρωμές, επιχειρηματίες.
Αναφέρθηκε στην άμεση έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το ουσιαστικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και στη μείωση κατά 75% των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έναρξη μιας επένδυσης στη χώρα μας
Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομία και στα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο πρωθυπουργός είπε ότι «κινούνται στα όρια της εγκληματικότητας», και δήλωσε αποφασισμένος «να τα βάλει με τα συμφέροντα και τις ολιγαρχίες που νοιάζονται για το βόλεμά τους."

www.kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου