Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Σταδίου 23 - Ένας χρόνος μετά | Δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ για τον ένα χρόνο από τα γεγονότα της Μαρφίν


_

Σταδίου 23 - Ένας χρόνος μετά
Αθήνα, 5 Μαΐου 2011
Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την άνανδρη δολοφονία τριών ανθρώπων στο Κέντρο της Αθήνας. Μια πράξη τόσο απεχθής όσο και ξεκάθαρα αντιδημοκρατική από εκείνους που αδυνατώντας να πείσουν, προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους εξουσία δια της βίας.

Τέσσερις ψυχές χάθηκαν επειδή κάποιοι αποφάσισαν να επιβάλλουν τη δική τους δικτατορία, φιμώνοντας τις αντίθετες απόψεις και εν τέλει δολοφονώντας όσους είχαν διαφορετική άποψη. Είναι αυτονόητο πως για τις πράξεις αυτές έπρεπε να έχουν αποδοθεί ουσιαστικές ποινικές ευθύνες και να έχουν τιμωρηθεί παραδειγματικά οι ένοχοι, ωστόσο η σημερινή Κυβέρνηση περιορίζεται μόνο σε επικοινωνιακά παιχνίδια που θυμίζουν εποχές Λαλιώτη παραμονές της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το γεγονός.
Το στοίχημα όμως της Πολιτείας πρέπει να είναι ευρύτερο. Οφείλει να απομονώσει και να οδηγήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων εκτός από τους φυσικούς, όλους εκείνους τους ηθικούς αυτουργούς. Εκείνους που ανέχονται, συγκαλύπτουν ή προσφέρουν ιδεολογικό καταφύγιο σε πράξεις κατάφορης βίας.
Αυτή η επί χρόνια ανοχή, μας έφερε τους νεκρούς. Τι περιμένετε ακόμα;
Δώστε επιτέλους τέλος σ’ αυτή την ιδιότυπη εξουσία της βίας. Το δικαίωμα στην εργασία και γενικότερα στην ελεύθερη έκφραση δε μπορεί να τίθεται υπό αμφισβήτηση σε μια χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.
Από το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου