Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Europol: Το Internet απαραίτητο εργαλείο εγκληματιώνTo διαδίκτυο αποτελεί πια βασικότατο εργαλείο για το οργανωμένο έγκλημα της Ευρώπης. Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν το internet για διακίνηση ναρκωτικών, δουλεμπόριο, ξέπλυμα βρώμικο χρήματος, και φυσικά τις περιβόητες κυβερνοεπιθέσεις.

Η Europol έδωσε στη δημοσιότητα τα ευρήματα της εξαμηνιαίας έκθεσης σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι το Internet αποτελεί πλέον ένα βασικό εργαλείο των εγκληματιών.
Σύμφωνα με το διευθυντή της Europol, Rob Wainwright, το διαδικτυακό έγκλημα στην Ευρώπη "είναι πλέον πολύ πιο mainstream". Πέρα από τις τυπικές απάτες με κλεμένες πιστωτικές κάρτες, που τον τελευταίο καιρό έχουν αποφέρει κέρδη 1,5 δις ευρώ στους απατεώνες, το οργανωμένο έγκλημα χρησιμοποιεί πλέον το Internet για δραστηριότητες όπως η διακίνηση ναρκωτικών, το trafficking και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Πέρα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών, η έρευνα αποκαλύπτει τους γεωγραφικούς πυρήνες του οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που δραστηριοποιούνται οι σύγχρονοι δουλέμποροι, οι οποίοι φέρνουν παράνομους μετανάστες από την Ασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου