Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η Θ.Παρασκευούδη για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ελευθερίας του τύπου


Λάρισα, 02 Μαϊου 2011

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον (3/5) εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ελευθερίας του τύπου, η υπεύθυνη περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θέκλα Παρασκευούδη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του τύπου αποκτά ιδιάζουσα βαρύτητα φέτος σε μία Ελλάδα η οποία διέρχεται βαθύτατη κρίση, πολιτική, οικονομική και κοινωνική. Τώρα λοιπόν θα έπρεπε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, άπαντες να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού το μείζον λειτούργημα της ενημέρωσης.

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ με μία σειρά ακόμη εξοντωτικών μέτρων για τον περιφερειακό κυρίως τύπο με κορωνίδα την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών, θέτει σε κίνδυνο την εργασία χιλιάδων εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ανεξάρτητη ενημέρωση στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης. 

Με περίσκεψη οφείλουμε όλοι αυτή τη μέρα, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να αναθεωρήσουμε το πλαίσιο που διέπει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε ο έλληνας πολίτης να απολαμβάνει έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση από Μ.Μ.Ε. απαγκιστρωμένα από κάθε είδους διαπλοκή και εξάρτηση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου