Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ


Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος του, στη...
λεωφόρο Συγγρού. 

«Επιβεβαιώνεται ότι την ώρα που ο κ. Παπανδρέου διακήρυσσε ότι 'λεφτά υπάρχουν' και βεβαίωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ, την ίδια ώρα σχεδίαζε ακριβώς το αντίθετο και διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας.

» Όσοι άκουσαν τον κ. Στρος Καν δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία. Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ μέσα σε 15 ημέρες γιατί είχαν προηγηθεί πολύμηνες και υπόγειες διαπραγματεύσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009; Γιατί απαξίωναν την οικονομία με δηλώσεις για διεφθαρμένη χώρα και Τιτανικό; Μένει να μας πούνε τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές της μεθοδεύσεις;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα στις αναφορές του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να καθορίσει άμεσα ΑΟΖ για να μην επιβαρυνθούν οι συνομιλίες λέγοντας:

«Μας προκαλεί ανησυχία. Η κυβέρνηση αρνείται να ενεργοποιήσει ένα διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα της Πατρίδας μας. Στέλνει λάθος μηνύματα στην απέναντι όχθη που έχουν αρνητικές επιπτώσεις.»

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι απορρίπτει κατηγορηματικά την αξίωση της Τουρκίας για «μοιρασιά στη μέση».

Χαρακτήρισε δε ακατανόητη την συνέχιση της μυστικής διπλωματίας από την κυβέρνηση, συμπληρώνοντας ότι απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η χώρα δεν μπορεί παρά να αντιτάσσει μία σταθερή πολιτική αποτροπής με ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις και με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές από τις οποίες δεν κάνουμε βήμα πίσω αλλά και με γαλάζιες γραμμές στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στο Σκοπιανό και στα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ο κ. Σαμαράς έβαλε στο στόχαστρό του τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, χωρίς να τον κατονομάσει, για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Αρχικά τους αποκάλεσαν 'απλούς δημοσίους υπαλλήλους'. Μετά, τους είπαν ότι έχουν 'αυτιστική νοοτροπία'. Και μετά, ότι είναι 'το πλέον αντιπαραγωγικό τμήμα του λαού'. Είναι αδιανόητο να λέγονται αυτά από οποιονδήποτε. Είναι, προπάντων, αδιανόητο να λέγονται από μια κυβέρνηση, προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Και, όμως, ελέχθησαν από τους κορυφαίους της».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας με δήλωσή του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εκανε λόγο για «μία 'ολική επαναφορά' των παλαιοκομματικών πρακτικών της παράταξής της Ν.Δ. στο χώρο των Ε.Δ., τον οποίον το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από αδράνεια, θεωρεί ως προνομιακό της χώρο».

»Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους πρέπει να είναι χώρος κομματικά ουδέτερος, χώρος εθνικής συναίνεσης και συστράτευσης. Ούτε μία σχετική λέξη δεν βρήκε να πει επ’ αυτού ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντιθέτως, διολίσθησε σε μία παλαιοσυνδικαλιστική προσέγγιση όλων των θεμάτων, ενώ γνωρίζει τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τους λόγους που τη δημιούργησαν.

»Μέριμνά μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλους αυτούς τους μήνες ήταν και είναι τα στελέχη των Ε.Δ. να θιγούν όσο γίνεται λιγότερο από αναγκαία και οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό ρυθμίστηκε, μάλιστα, με τον καλύτερο και πιο ανώδυνο τρόπο, το συνταξιοδοτικό τους καθεστώς, ενώ προσπαθούμε να βάλουμε τάξη στην αδιέξοδη κατάσταση που βρήκαμε να επικρατεί στο ΜΤΣ.

»Είναι επίσης κρίμα να μην αντιλαμβάνεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση τη σημασία που έχουν οι νέες θεσμικές εγγυήσεις, διοικητικές και δικαστικές, στο σύστημα αξιολογήσεων, προαγωγών, τοποθετήσεων και μεταθέσεων των στελεχών των Ε.Δ.» συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου