Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Και η οικογένεια του γ.γ Οικονομικών ζητούσε αναδρομικά;


Έπρεπε να τους κάνουν τσακωτούς για να αρχίσουν, κάποιοι ελάχιστοι έστω- να δηλώνουν ότι παραιτούνται από την αξίωση για αναδρομικά της βουλευτικής αποζημίωσης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αυτό που εξοργίζει ακόμα περισσότερο, είναι ότι μεταξύ των 800 απαιτήσεων για αυξήσεις στις ήδη παχυλές συντάξεις , υπάρχουν πολλές που αφορούν βουλευτές που έχουν …..αποδημήσει και τα επιπλέον χρήματα από το δημόσιο τα ζητούν οι κληρονόμοι και οι οικογένειές τους!!! Γι’ αυτό και είναι τόσες πολλές οι αιτήσεις. Ε, βέβαια, 250.000 ευρώ , ενίσχυση από τον μακαρίτη, δεν είναι κι άσχημα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις, μετά την αγανάκτηση που ακολούθησε την αποκάλυψη, πρώτη έσπευσε να παραιτηθεί από την αξίωση για τα αναδρομικά που διεκδικούσε η χήρα του παλιού  βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σπ. Πλασκοβίτη. Είχε καταθέσει αγωγή  το 2005 και σύμφωνα με την ίδια, παραιτήθηκε τώρα από την διεκδίκηση «λόγω της οικονομικής κρίσης και της κατάστασης της χώρας».
Προφανώς τώρα  κατάλαβε την κατάσταση της χώρας. Κι ίσως, όπως και οι υπόλοιποι 799 που κατέθεσαν αγωγές κατά του δημοσίου (δηλαδή όλων μας) , να μην έχουν καταλάβει ακόμα ποιες συμπεριφορές οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το χάλι. Σύμφωνα, πάντως, με το Wikipedia ο γ.γ του υπουργείου Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου είναι γιος του παλιού βουλευτή Σπύρου Πλασκοβίτη. Εάν είναι έτσι, δεν είχε εξηγήσει στη μητέρα του τόσο καιρό την «κατάσταση της χώρας» που την ξέρει και από πρώτο χέρι;  Και ο Γ. Παπακωνσταντίνου,  που εμφανίζεται δήθεν οργίλος φωνάζοντας δυνατά  (καλά δεν ήξερε τίποτα πριν τους καρφώσουν οι δικαστές;) και δηλώνοντας ότι δεν θα πάρει κανείς τίποτα, δεν το λέει πρώτα στο δεξί του χέρι να ενημερώσει και την οικογένεια,  να μην πληρώνουν τσάμπα δικηγόρους;
Αριστερόχειρ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου