Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σύσσωμη η ΝΔ στηρίζει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη


«Δεν σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες η ΝΔ σέβεται» ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διά του εκπροσώπου του, Γ. Μιχελάκη, ο οποίος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον κ. Ψωμιάδη.

«Ασφαλώς στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη και ευχόμαστε να ξεπεράσει σύντομα τη δικαστική και τη διοικητική περιπέτεια», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, είχε δύο φορές τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ψωμιάδη, μία πριν την ανακοίνωση της απόφασης και μία μετά.

Στη ΝΔ υπενθυμίζουν πως ο κ. Ψωμιάδης προτού να προχωρήσει στη μείωση του προστίμου είχε τη σύμφωνη γνώμη και της νομικής του υπηρεσίας, ενώ επισημαίνουν πως ο τότε νομάρχης προέβη στην κίνηση αυτή για ανθρωπιστικούς λόγους.

Υπενθυμίζοντας πως η διοικητική ποινή δεν επιβάλλεται από δικαστικά όργανα, αλλά από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ουσιαστικά από τον αρμόδιο υπουργό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζητά από τον κ. Ραγκούση να λάβει υπόψη του ότι ο νόμος για τον «Καλλικράτη» ισχύει από 1-1-2011 και δεν έχει αναδρομική ισχύ, όπως και το γεγονός ότι η επιβολή της αργίας διατάσσεται όταν η ποινική παράβαση έχει τελεστεί από πρόσωπο που έχει την ιδιότητα του Περιφερειάρχη κατά το χρόνο που συνέβη η παράβαση.

Εν τω μεταξύ, σε δήλωση στήριξης του Παναγιώτη Ψωμιάδη προχώρησε και ο βουλευτής της ΝΔ, Στ. Καλαφάτη, ο οποίος τόνισε ότι «στην ανθρώπινη περιπέτεια που περνά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι μόνος. Είναι πολλοί μαζί του. Εκείνος γνωρίζει ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι είναι οι εχθροί του».

«Είναι πάγια η αρχή, σύμφωνα με την οποία οι δικαστικές αποφάσεις δεν αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού. Πόσω μάλλον σε έναν δικαστικό αγώνα που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε πολιτικό επίπεδο, όμως, μπορούμε να πούμε ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εδώ και τριάντα χρόνια δίνει τις εξετάσεις του καθημερινά και αξιολογείται από το λαό και της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας, θετικά, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα», επισήμανε.

«Η Νέα Δημοκρατία αυτονόητα στηρίζει το σημαντικό στέλεχός της, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Είναι πανθομολογούμενο ότι τα κίνητρα του περιφερειάρχη ήταν ευγενή και ανθρώπινα, σε καμία περίπτωση δεν ήταν ούτε ευτελή ούτε ταπεινά. Θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε μαζί του. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι ένα σημαντικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και φίλος του Αντώνη Σαμαρά», τόνισε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου