Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ ΤΕΙ με αφορμή την «Κατάθεση του Σχεδίου Διαβούλευσης για τον Ενιαίο Επιμελητηριακό Φορέα των Μηχανικών»

Πριν από κάποιες ημέρες ο Υφυπουργός Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Ιωάννης Πανάρετος έδωσε προς διαβούλευση το σχέδιο δημιουργίας του ενιαίου επαγγελματικού φορέα μηχανικών. Κρίνουμε την παραπάνω εξέλιξη ως ένα μεγάλο βήμα ουσιαστικής ολοκλήρωσης του θεσμού των ΤΕΙ στην αγορά εργασίας.
Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ, όλα τα προηγούμενα χρόνια με αίσθημα ευθύνης καλούσε την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τις ειδικότητες που αυτά εκκρεμούσαν και να θεσμοθετήσει δια μέσω ενιαίων επαγγελματικών φορέων ενιαίο τρόπο απονομής επαγγελματικών προσόντων ανά γνωστικό αντικείμενο. Μετά κι από την τελευταία εξέλιξη, πιστεύουμε πως οι αγώνες όλων των φοιτητών κι αποφοίτων ΤΕΙ βρίσκονται πολύ κοντά στην τελική δικαίωση απέναντι στην κινδυνολογία και τα ψέματα της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. 
Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ, θα συμμετάσχει στη διαβούλευση για τα σχέδια των ενιαίων επαγγελματικών φορέων και θα συνεχίσει μέχρι τέλους να στηρίζει τη δημιουργία τους. Πάνω σε αυτή τη λογική καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους αποφοίτους των ΤΕΙ από το 1983 και μετά να συμμετέχουν ισότιμα με τους υπόλοιπους αποφοίτους των ΤΕΙ από το 2001 και μετά ως τακτικά μέλη του Ενιαίου Επαγγελματικού Φορέα Μηχανικών καθώς τα πτυχία ΤΕΙ πριν το 2001 και μετά το 2001 είναι ισότιμα βάση των διατάξεων του ν. 2916/2001. 
Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με τη λήξη της διαβούλευσης στην κατάθεση σχεδίου νόμου για Ενιαίους Επαγγελματικούς Φορείς ανά γνωστικό αντικείμενο σε όλους τους κλάδους και να ξεκινήσει η διαβούλευση για το Εθνικό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων. 
Τέλος, καλούμε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Σπίρτζη να μη γελοιοποιεί τον θεσμό που εκπροσωπεί. 
Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ θα συνεχίσει υπεύθυνα τον αγώνα ως την τελική του δικαίωση.


Ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ
Αλέξανδρος Π. Θεοδωράκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου