Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ανδρέας Παπαμιμίκος : "H πουλάδα χτυπάει στην καρδιά κάθε ΔΑΠίτη"


Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δηλώνει αποκλειστικά στο parapolitika.gr πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι έτοιμη για την πρόκληση των φετινών φοιτητικών εκλογών , οριοθετεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φετινής μάχης, ενώ καλεί όλα τα στελέχη της οργάνωσης να καταθέσουν το πάθος και την φαντασία που διακρίνει όλους του ΔΑΠίτες- παλιούς και νέους- όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Ας δούμε αναλυτικά τι δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ :


Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις φοιτητικές εκλογές. Ποιο πιστεύεις πως είναι αυτό που διακυβεύεται στις φετινές φοιτητικές εκλογές;


Η σημασία των φετινών φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών είναι πολύ πιο σπουδαία από κάθε άλλη χρονιά. Η συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε που έχει να κάνει όχι μόνο με την οικονομική ύφεση , αλλά γενικότερα με μία κοινωνική κρίση, είναι οριακή. Δεν παίρνει από αναβολές. Απαιτεί τόλμη και ανατροπές και τις απαιτεί όχι αύριο, αλλά τώρα. Στόχος της νέας γενιάς και του φοιτητικού κινήματος είναι να αναδείξει τα κακώς κείμενα και να μπορέσει να βάλει «φρένο» στην άποψη που σχεδόν τείνει να επικρατήσει πως «είμαστε όλοι ίδιοι». Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Οι φοιτητές και σπουδαστές μέσω της συμμετοχής τους μπορούν να στείλουν αυτό το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Το μήνυμα πως είναι παρόντες, συμμετέχουν, δραστηριοποιούνται και είναι πολύ πιο υποψιασμένοι απ όσο κάποιοι νομίζουν.


Πιστεύεις πως οι φοιτητές θα δείξουν ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη εκλογική μάχη;


Ναι το πιστεύω. Έχω πει και παλαιότερα πως η νέα γενιά δεν είναι απολιτίκ όπως θέλουν κάποιοι εσκεμμένα να περάσουν. Ίσως αυτό τους συμφέρει. Ίσως αυτή να είναι κατά βάθος η επιθυμία τους. Γιατί όλοι ξέρουμε πολύ καλά πως μία νέα γενιά πολιτικοποιημένη,με όραμα και ελπίδα, μπορεί να είναι επικίνδυνη για κάποιους. Και αυτό δεν αρέσει. Εμείς έχουμε πάρει από την πρώτη στιγμή τις αποφάσεις μας όποιο και αν είναι το κόστος. Επενδύουμε στην αλλαγή νοοτροπίας και επιδιώκουμε να γίνει πρώτα απ όλα μέσα στην ίδια την οργάνωση. Οι ανατροπές ξεκινάνε από μας τους ίδιους. Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με νοοτροπίες παγιωμένες καθώς δεν θεωρούμε τίποτα κεκτημένο, ούτε δικό μας, ούτε κανενός. Προσπαθούμε να κερδίσουμε μέρα με την μέρα την χαμένη αξιοπιστία για λογαριασμό ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος που τρίζει συθέμελα. Πρέπει τώρα να το ξαναχτίσουμε σε στέρεες βάσεις. Σε θεμέλια δυνατά και καινούργια. Από αυτήν την μάχη δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείπει κανείς. Έχει χρέος να το κάνει.


Η ΔΑΠ είναι έτοιμη για αυτές τις εκλογές;


Η προεκλογική περίοδος μόλις τώρα ξεκίνησε. Έχει δρόμο ακόμα και πολλά σημεία που πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια μας. Το θετικό είναι πως δεν χρειάζεται να κάνουμε αγώνα δρόμου της τελευταίας στιγμής καθώς η οργάνωση έχει δουλέψει συστηματικά όλο το χρόνο. Η Πρόταση Παιδείας που παρουσιάστηκε πριν σχεδόν δύο μήνες είναι το κύριο όπλο μας σε αυτές τις εκλογές. Καμία άλλη παράταξη δεν έχει προχωρήσει σε συστηματική καταγραφή όλων των προβλημάτων που μαστίζουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ , πόσο μάλλον σε προτάσεις για την λύση τους. Δεν αρκεί μόνο αυτό βέβαια. Στόχος μας είναι να πείσουμε πως η νίκη στις εκλογές θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας και όχι ο αυτοσκοπός. Οι εκλογές για τις εκλογές μας αφήνουν παγερά αδιάφορους και το αποδείξαμε προτείνοντας την διεξαγωγή τους ανά δύο χρόνια, με στόχο την εντατικοποίηση της παραγωγής πολιτικής και την απομάκρυνση από την ψηφοθηρία. Γι αυτό και επιδιώκουμε μία ξεκάθαρη εντολή από τους φοιτητές και σπουδαστές όλης της χώρας που θα λέει «συνεχίζουμε».


Ποιο μήνυμα θες να περάσεις στους ΔΑΠίτες και τις ΔΑΠίτισσες εν όψει της 18ης Μαίου;


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχε πάντα το πλεονέκτημα να είναι μία οργάνωση που στηριζόταν αποκλειστικά στο έμψυχο δυναμικό της, στις ιδέες της και τα ιδανικά που πρεσβεύει . Δεν είναι τυχαίο πως γενιές ολόκληρες που γαλουχήθηκαν στα σπλάχνα αυτής της παράταξης ποτέ δεν ξέχασαν αυτούς τους αγώνες. Αυτή είναι η δύναμη μας. Αντλούμε από τους αγώνες που ήδη έχουμε δώσει και μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι ένα ενιαίο και αδιαίρετο σώμα που αποτελείται από όποιον ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον ΔΑΠ ίτης. Η πουλάδα χτυπάει στην καρδιά κάθε παιδιού που έχει δώσει μάχη για να είναι πρώτη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Ποτέ κανένας ΔΑΠιτης δεν υπήρξε φυγόπονος την ώρα του αγώνα. Επιδιώκουμε την πανστρατιά των στελεχών μας, το πάθος και την φαντασία τους. Τίποτα και κανείς δεν περισσεύει. Στο μηδενισμό αντιπαραθέτουμε τις προτάσεις μας, στην απομόνωση την συμμετοχή και στην μιζέρια την ελπίδα. Και καλούμε όλους τους νέους ανθρώπους να ενώσουν την φωνή τους μαζί μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου