Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μαλλιά κουβάρια η Ευρώπη για την Ελλάδα



Έχασε την ψυχραιμία του ο Όλι Ρεν, όταν ρωτήθηκε για μερικούς υπουργούς οικονομίας της ευρωζώνης που δηλώνουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τα καταφέρει στα δημοσιονομικά της και πως θα πρέπει να κάνει αναδιάρθρωση του χρέους της.


Ο ευρωπαίος επίτροπος για την οικονομία, όταν έμαθε για την υπόθεση από ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Der Spiegeγια την Ελλάδα, έσπευσε να διευκρινίσει σε αυστηρό τόνο, πως η Ελλάδα πηγαίνει καλά. 

“Έχουμε ένα καθαρό σχέδιο και εργαζόμαστε πάνω σ' αυτό. Το σχέδιο αυτό βασίζεται σε προσεκτική ανάλυση του χρέους της Ελλάδας”, είπε ο Όλι Ρεν αποκλείοντας το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης. 

Στο “παιχνίδι” μπήκε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος είπε: “Για την Ελλάδα, θα έλεγα ότι έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο έχει εγκριθεί από τη Διεθνή Κοιντότητα και τα Ευρωπαϊκά Ιδρύματα”. 

Η εφημερίδα Der Spiegel παρόλα αυτά, δημοσίευσε πως ο ίδιος ο Ρεν είχε κάνει την παρατήρηση στους ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών, πως εάν θέλουν να συζητούν για ελληνική αναδιάρθρωση χρέους, ας το κάνουν τουλάχιστον “κεκλεισμένων των θυρών” και όχι δημοσίως. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου