Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Μια μέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης»


Αρχαιολογικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια, παρακολούθηση της συντήρησης γλυπτών, θεματικές παρουσιάσεις εκθεμάτων και άνετο αναγνωστήριο με θέα τον Παρθενώνα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις διευρυμένες δραστηριότητες που θα παρέχει από το προσεχές Σαββατοκύριακο το Μουσείο της Ακρόπολης.

Στόχος της δράσης, που φέρει τον τίτλο «Μια μέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης», είναι να μπορούν μικροί και μεγάλοι να ζήσουν ευχάριστα μια ολόκληρη μέρα στους χώρους του.

Οι επισκέπτες, γονείς και παιδιά, καλούνται να γνωρίσουν τη θεά Αθηνά και τα σύμβολά της, μέσα από τρία διαφορετικά παιχνίδια αναγνώρισής της μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Για τις ανάγκες του παιχνιδιού τοποθετήθηκαν ειδικές παιδικές λεζάντες για την αναζήτηση των 12 εκθεμάτων που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Το παιχνίδι συνδυάζεται με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης» www.acropolis-athena.gr , μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.

Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης για τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου με χρήση τεχνολογίας λέιζερ, στο πλαίσιο του οποίου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί τόπου σε βίντεο τους συντηρητές του Μουσείου να καθαρίζουν τα γλυπτά.

Την ίδια ώρα, οι φίλοι του Μουσείου έχουν δυνατότητα να συμμετάσχουν στις παρουσιάσεις επιλεγμένων εκθεμάτων από τους αρχαιολόγους – φροντιστές, οι οποίοι βρίσκονται ταυτόχρονα στη διάθεση του κοινού για να λύσουν τυχόν απορίες του.

Το πρόγραμμα καλύπτει επίσης και τις γαστριμαργικές απαιτήσεις των μικρών επισκεπτών του Μουσείου, αφού στο πλαίσιό του, το εστιατόριο που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο ετοίμασε υγιεινά παιδικά γεύματα.

Σημειώνεται ότι κάθε Παρασκευή, η έκθεση του Μουσείου είναι ανοιχτή μέχρι τις 10 μ.μ., ενώ το εστιατόριο, από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα προσφέρει ιδιαίτερα ελληνικά πιάτα σε προσιτές τιμές και θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Στιγμές ανάπαυλας μπορούν να ζήσουν οι επισκέπτες στο χώρο του αναγνωστηρίου στο δεύτερο όροφο, όπου παρέχεται και δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου