Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

10 χρόνια απαιτούνται για τον παροπλισμού του πυρηνικού εργοστασίου



Τουλάχιστον δέκα χρόνια θα χρειαστούν οι μηχανικοί στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα για να παροπλίσουν τους τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες του σταθμού, σύμφωνα με την Toshiba, μια από από τις δύο ιαπωνικές εταιρείες κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων.Αργά την Παρασκευή, οι εργάτες επέστρεψαν στο 
Σύμφωνα πάντως με την εταιρεία, δεν υπάρχουν αναφορές για νέες ζημιές στον σταθμό. 
Η επιχείρηση αποτροπής μίας νέας έκρηξης υδρογόνου στον αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού εργοστασίου, με τη διοχέτευση υδρογόνου ξεκίνησε με επιτυχία, ανακοίνωσε χτες η Tokyo Electric Power. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, η πίεση στο εσωτερικό του αντιδραστήρα αυξήθηκε, κάτι που υποδηλώνει την επιτυχία της επιχείρησης.

Πάντως, η Tepco ανακοίνωσε ότι την Κυριακή, θα σταματήσει τελειώς την ρίψη ραδιενεργών ύδατων ση θάλασσα.

Στο μεταξύ, ο νέος σεισμός των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Πέμπτη στα ανοιχτά της επαρχίας Miyagi της βορειοανατολικής Ιαπωνίας αναστάτωσε ξανά τους Ιάπωνες. Οι κάτοικοι για άλλη μια φορά είναι σε απόγνωση και ζουν τον φόβο μιας νέας σεισμικής δόνησης. Στις συνοικίες της Ιαπωνίας κυριαρχούν οι εικόνες με τους κατοίκους σε ουρές έξω από τα καταστήματα, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης.

Οι αρχές είχαν εκδώσει αρχικά συναγερμό για τσουνάμι, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα έληξε και οι κάτοικοι επέστρεψαν πίσω στο σπίτια τους. Ο επίσημος απολογισμός των ιαπωνικών αρχών κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 141 τραυματίες, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση, από τα 7,4 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την επαρχία Μιγιάγκι.

Στην περιφέρεια Yamagata βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της μια 63χρονη γυναίκα, η οποία υποστηριζόταν από συσκευή οξυγόνου, που σταμάτησε να λειτουργεί όταν ο σεισμός διέκοψε το ρεύμα.

Στην πόλη Ishinomaki, ένας άντρας 79 ετών πέθανε σε νοσοκομείο της περιφέρειας Miyagi όταν έπαθε καρδιακό επεισόδιο την ώρα του σεισμού. Το τρίτο θύμα είναι ένας 85χρονος άντρας ο οποίος πέθανε την ώρα που προσπαθούσε να πάει σε ένα ασφαλές καταφύγιο με την οικογένειά του.

Ο σεισμός κράτησε για περίπου ένα λεπτό, και όπως αναφέρει υπεύθυνος του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στον αντιδραστήρα Νταϊτσί, οι εργαζόμενοι εκεί είναι ασφαλείς. Η Tepco ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν νέες ζημιές στους αντιδραστήρες.

Το βάθος εντοπίζεται στα 25 μίλια και ταρακούνησε ιδιαίτερα τις γύρω πόλεις. Το ρεύμα στην πόλη Ichinoseki κόπηκε αυτόματα, ενώ, σύμφωνα με την προειδοποίηση που προέβαλε το κρατικό κανάλι της χώρας NHK, οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν από τις ακτές και να μετακινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο δίνει ως μέγεθος του σεισμού τα 7,1 Ρίχτερ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου