Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Νέα μέτρα – όχι στο ευρωομόλογο



Έκτακτη συνάντηση θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Στόχος της συνάντησης είναι να παρουσιάσουν προτάσεις για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για τα κρατικά ομόλογα και την κλυδωνιζόμενη χρηματοπιστωτική αγορά.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο δυο ηγέτες, θα υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε από τους ηγέτες της Ευρωζώνης στη σύνοδο της 21ης Ιουλίου, για την επέκταση ενός δευτέρου πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο μενού των προτάσεων δεν θα συμπεριληφθεί η πρόταση του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ , που έκανε λόγο για έναν κεντρικό υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης. Παράλληλα, θα επαναλάβουν την αντίθεση τους στην δημιουργία ευρωομολόγου, διότι ο εκδότης θα πρέπει να αποτελεί ένα θεσμικό όργανο της ΕΕ, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση.

Το γαλλογερμανικό ζεύγος, το όποιο κατέχει τον ρόλο – κλειδί στην οικοδόμηση συναίνεσης μέσα στην ανόμοια ΕΕ, θα επικεντρωθεί στην καλύτερη ευθυγράμμιση των δημοσιονομικών πολιτικών στην νομισματική ένωση και την βελτίωση του πολιτικού συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών.

http://www.antinews.gr/2011/08/12/117592

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου