Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Γιώργος Πεταλωτής: «Θα συζητήσουμε με τους μπλόγκερς, τον οποίων η γνώμη δεν πρόκειται να απορριφθεί εύκολα»



«Η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να γίνεται κίνηση ιδεών στο διαδίκτυο. Έχει γίνει επανάσταση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και αυτό είναι από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων», ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Κομοτηνής. Ο βουλευτής Ροδόπης επισημαίνει πως θα γίνει μεγάλη συζήτηση για το διαδίκτυο, στην οποία θα συμμετέχουν και οι μπλόγκερς.

Η συζήτηση ανάμεσα στον υφυπουργό και την δημοσιογράφο της ΕΡΑ, έχει ως εξής:
ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα ήθελα και ένα σύντομο σχόλιο για τα μπλογκς, τι νομοθετεί εκεί το υπουργείο; Άκουσα τη δήλωση του κ. Παπαϊωάννου που μίλησε ακόμα και για κουκουλοφόρους του διαδικτύου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Παπαϊωάννου έχει καταθέσει τις απόψεις του προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα θέμα το οποίο αφορά στη σύγχρονη χρήση της τεχνολογίας, η οποία πολλές φορές κινείται σε πλαίσια εκτός νόμου. Είναι σκέψεις που έγιναν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που εξέταζε θέματα βίας. Η θέση που εξέφρασε ο κ. Παπαϊωάννου είναι ότι η βία προέρχεται ακόμη και από ένα μπλογκ το οποίο μπορεί να σε εξυβρίζει, να σε συκοφαντεί, να σε δυσφημεί, χωρίς ουσιαστικά να έχει συνέπειες διότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Εκεί νομίζω θα πρέπει να ανοίξουμε μια συζήτηση, δεν υπάρχουν δογματισμοί. Η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να γίνεται κίνηση ιδεών στο διαδίκτυο. Έχει γίνει επανάσταση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα και αυτό είναι από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων. Όταν αυτό το έλεγε πριν πολλά χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου πολλοί τον λοιδορούσαν και τον ειρωνεύονταν υποστηρίζοντας ότι είναι ζητήματα που δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία. Είμαστε με το διαδίκτυο, απλώς θα πρέπει να μπουν κάποιοι περιορισμοί ή αυτοπεριορισμοί από τους μπλογκερς. Είναι μια μεγάλη συζήτηση και είμαστε εδώ για να την κάνουμε.
ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Άρα θα έχουμε μπλογκς με ονοματεπώνυμο όπως αντιλαμβάνομαι..
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν είναι έτσι ακριβώς. Στη συζήτηση που θα ανοίξει θα πάρουν μέρος όλοι, πόσο μάλλον οι μπλόγκερς, οι οποίοι διακινούν τις ιδέες τους ελεύθερα. Δεν πρόκειται να απορριφθεί εύκολα κάτι. Όλοι, και κυρίως οι μπλογκερς, μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία των μπλογκς.


http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2011/08/blog-post_1570.html 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου