Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Από-Καραμανλοποίηση της Ν.Δ. και με τη... βούλα από τον Σαμαρά

Η από-Καραμανλοποίηση της Νέας Δημοκρατίας προχωράει πλέον με ταχύτατους ρυθμούς και ο Αντώνης Σαμαράς –βλέποντας την πιθανότητα πρόωρων εκλογών ισχυρότατη-κόβει και τους τελευταίους στενούς δεσμούς με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Η απόφαση του να αντικαταστήσει τον καθηγητή Κωστα Αρβανιτόπουλο (από τους τακτικούς συνομιλητές Καραμανλή) με τον Κώστα Μπούρα στη θέση του διευθυντή του Γραφείου του, και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο, είναι ενδεικτική της επιθυμίας του να απαλλαγεί από την υποχρέωση να απολογείται για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης της περιόδου 2004-2009.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αν και έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις ισορροπίας με τον προκάτοχο του, δεν πρόκειται στην προεκλογική περίοδο να μπει σε γραμμή στήριξης της περιόδου πρωθυπουργίας Καραμανλή. Γνωρίζοντας ότι οι αρνητικές μνήμες είναι νωπές θα προσπαθήσει να αντιπαρέλθει την κριτική που θα δέχεται για τον «κουρασμένο» Καραμανλή που εγκατέλειψε άρον άρον τη χώρα χωρίς όμως να τον στηρίζει με πάθος.

Η αντικατάσταση του κ. Αρβανιτόπουλου θα τον διευκολύνει στην τακτική του αυτή καθώς οι σχέσεις τους το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει τυπικές και ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμούσε στην νευραλγική αυτή θέση να τοποθετηθεί ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάει «την ίδια γλώσσα». Ο Κώστας Μπουρας είναι ένας από τους μετρημένους στα δάκτυλα των δύο χεριών ανθρώπους που παρέμειναν δίπλα στον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την διαδρομή του από την ΝΔ στην Πολιτική Άνοιξη και στη συνέχεια στην πολιτική μοναξιά πριν επανενταχθεί στο κόμμα που σήμερα ηγείται.

Ειδικά στα χρόνια της απόλυτης μοναξιάς του, πριν επιστρέψει στην ΝΔ ο Κωστας Μπούρας ήταν ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλούσε πολιτικά ο Αντώνης Σαμαράς . Γι αυτό και τον πήρε αμέσως μαζί του στο υπουργείο Πολιτισμού όταν ορκίστηκε υπουργός. Με την τοποθέτηση του στη θέση του κ. Αρβανιτόπουλου, ουσιαστικά απομακρύνει και τον τελευταίο «Καραμανλικό» από το στενό του περιβάλλον.



Πηγή: iefimerida/fonaklas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου