Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Οι Κινέζοι θέλουν παγκόσμιο νόμισμαΗ Κίνα έχει "τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με το πρόβλημα του χρέους τους", μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, μετά από την ανακοίνωση της υποβάθμισης από τον οίκο Standard&Poor’s. "Η Κίνα, ο μεγαλύτερος πιστωτής της μοναδικής υπερδύναμης του...


κόσμου, έχει τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα του χρέους τους" ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο. "Πρέπει να εισηγηθεί η διεθνής επιτήρηση σχετικά με το ζήτημα των αμερικανικών δολαρίων και ένα νέο σταθερό και ασφαλές παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μία επιλογή προκειμένου να αποτραπεί η πρόκληση μιας καταστροφής από μία μοναδική χώρα" πρόσθεσε.

Η υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους των ΗΠΑ από τον οίκο Standard&Poor’s μπορεί να ενισχύσει την αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των Φιλιππίνων. "Εκτός και αν οι ΗΠΑ ασχοληθούν με τα θεμελιώδη ζητήματά τους, πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε μπει σε μία εποχή λιγότερο προβλέψιμων και σταθερών αγορών" ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Σέζαρ Πουρισίμα, προσθέτοντας ότι η αμερικανική υποβάθμιση είναι πιθανό ακόμη και να επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομία. Λίγο νωρίτερα, ο προεδρικός εκπρόσωπος των Φιλιππίνων εξέφρασε την ανάγκη η Ουάσιγκτον να ασχοληθεί με τα οικονομικά προβλήματά της.

"Ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό. Κατά έναν τρόπο είναι μία προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ ώστε να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τα οικονομικά τους ζητήματα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουν να το κάνουν αυτό" ανέφερε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ρίκι Καραντάνγκ σε γραπτό μήνυμά του που εστάλη μέσω κινητού τηλεφώνου σε δημοσιογράφους. Ωστόσο, η Κεντρική Τράπεζα των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στα αμερικανικά ομόλογα. "Αρκετοί εξακολουθούν να βλέπουν την αμερικανική αγορά ομολόγων ως έναν ασφαλή παράδεισο" ανέφερε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου