Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Πρόκληση για όλη την κοινωνία οι πράσινες προσλήψεις στο ΔημόσιοΝεότερα στοιχεία αποδεικνύουν ότι με τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ βρίσκεται σε εξέλιξη μια άθλια μεθόδευση, που συνιστά πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία και εγείρει τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα.


Η υπόθεση Κουτμερίδη, που αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος», δεν ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση ενός βουλευτή, που θέλησε να εκμεταλλευθεί το καθεστώς της «κοινωνικής εργασίας» για να εξυπηρετήσει τα κομματικά του ρουσφέτια. Με βάση τα νεότερα στοιχεία, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, έχει στηθεί κυριολεκτικώς μία βιομηχανία «πράσινων» προσλήψεων, μέσω Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, που ανήκουν σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Βασικός σκοπός της πράσινης πυραμίδας είναι να ελεγχθούν κομματικά 55.000 προσλήψεις νέων, που θα απασχοληθούν για 6 μήνες με 695 ευρώ. Υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανώτερα στελέχη της Ιπποκράτους και πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος, βρήκαν το παράθυρο για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά, ιδρύοντας αμφιβόλου ποιότητας οργανισμούς και πετυχαίνοντας συμβάσεις με πράσινους δήμους και περιφέρειες.

ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ γίνονται εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και μέσω ΜΚΟ, που αποτελούν τον «αγαπημένο» θεσμό του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Είναι σαφές πλέον ότι το λόγο έχουν τα απαραίτητα θεσμικά όργανα της Βουλής, της Δημόσιας Διοίκησης και της Δικαιοσύνης. Μπροστά στη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τις ΜΚΟ που ιδρύθηκαν νύχτα για να μπουν στα προγράμματα προσλήψεων, προκαλεί απορία η αφωνία του αρμόδιου γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις προσλήψεων του παρελθόντος έδρασε με απίστευτη ταχύτητα. Το κόλπο με τις ΜΚΟ αποκαλύφθηκε. Ο κ. Παπανδρέου, που προεκλογικά κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία ότι φρόντιζε τα «δικά της παιδιά», ενώ γνώριζε ότι με τις μονιμοποιήσεις τακτοποιήθηκαν κυρίως συμβασιούχοι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, τώρα οφείλει να ξηλώσει όλες τις προσλήψεις των ΜΚΟ και να θεσπίσει αξιόπιστους κανόνες.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, , έκανε την ακόλουθη δήλωση: Από την πρώτη στιγμή, είχαμε καλέσει την κυβέρνηση να απαντήσει εάν, πέρα από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, εμπλέκονται στη φάμπρικα του κομματικού ρουσφετιού και άλλα στελέχη του, επισημαίνοντας ότι οι Μ.Κ.Ο. και οι εταιρείες- μεσάζοντες θα εισπράξουν από τα σχετικά Κοινοτικά Προγράμματα, περίπου, 10 εκατ. ευρώ. Ενώ, όμως, η κυβέρνηση –γνωρίζοντας τις ενοχές της- απέφυγε να απαντήσει, οι νέες αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» δικαιώνουν τις υπόνοιές μας, ότι η περίπτωση Κουτμερίδη δεν είναι μοναδική. Η κυβέρνηση, αφού δημιούργησε με τις πολιτικές της στρατιές ανέργων, προσπαθεί τώρα να τους εκμεταλλευτεί, αναθέτοντας τα σχετικά κοινοτικά προγράμματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κομματισμός και η ιδιοτέλεια επιβραβεύονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκλητικά και πέρα από κάθε ηθικό φραγμό». 

«Χέρι χέρι» με το ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής του Καρατζαφέρη

Εθελόντρια πυροσβέστης στο Μαρκόπουλο και, ταυτόχρονα, σημαίνον στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής είναι η Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου, η οποία, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, είναι πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κράτα με» Παγκόσμιο Δίκτυο Αλληλοβοηθείας. Το «Κράτα με» της κ. Αρβανίτη-Πρεβεζάνου, παρά το γεγονός ότι το κόμμα της δηλώνει ότι «με πουρμπουάρ δεν γίνεται κοινωνική πολιτική», βρίσκεται μέσα στη λίστα των 20 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που έχουν επιλεγεί από την Περιφέρεια της Αττικής για το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας.

Η Ευγενία Αρβανίτη Πρεβεζάνου ήταν υποψήφια με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη στην Περιφέρεια της Αττικής στις εκλογές του 2009. Παράλληλα, έχει αναπτύξει πλούσια δράση μέσα στον ΛΑ.Ο.Σ., καθώς, στο βιογραφικό της, δηλώνει αναπληρώτρια περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής, μέλος της κεντρικής γραμματείας του κόμματος Εσωτερικών-Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και μέλος της κεντρικής γραμματείας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σημειώνεται ότι η αντίδραση του ΛΑ.Ο.Σ. στο θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με αφορμή την υπόθεση Κουτμερίδη, ήταν ιδιαίτερα σκληρή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Αστέριο Ροντούλη, να κάνει λόγο για «νταβατζήδες της εργασίας».

http://www.antinews.gr/2011/08/11/117527/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου