Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Σοβαρά επεισόδια στο Λονδίνο



Μεγάλη αντίδραση έχει ξεσπάσει απο εκατοντάδες νεαρούς μετά απο την αναίτια δολοφονία ενός 29χρονου πατέρα 4 παιδιών απο αστυνομικούς.. Χθες τα ξημερώματα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης η φημισμένη γειτονιά του Τόττεναμ στο βόρειο Λονδίνο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Μάρκ Ντάγκαν επέβαινε...
σε ένα ταξί που σταμάτησε για έλεγχο η αστυνομία. Ακολούθησε συμπλοκή στην διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε  ένας αστυνομικός, πριν ακολουθήσει η δολοφονία του 29χρονου μάλλον από αστυνομική σφαίρα. Το περιστατικό, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, ερευνάται από αρμόδια επιτροπή της αστυνομίας, ωστόσο πριν βγάλει πόρισμα, υπήρξε αντίδραση από εκατοντάδες νεαρούς που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Το βράδυ του Σαββάτου περισσότερα από 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο, έξω από το αστυνομικό τμήμα του Τόττεναμ, για να διαμαρτυρηθούν και γρήγορα ακολούθησαν συμπλοκές και προκλήθηκε... μακελειό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η διαμαρτυρία ξεκίνησε ειρηνικά στη συνέχεια όμως κατέληξε σε απόλυτο χάος. Το BBC αλλά και το Skynews αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους νεαρής ηλικίας, κατέβηκαν στους δρόμους εξαγριωμένοι.

Πέρα από αστυνομικά οχήματα που κάηκαν, λεηλατήθηκαν και καταστήματα. Οι ζημιές στο κέντρο της πόλης είναι μεγάλες, με πολλά καταστήματα να έχουν πληρώσει τη μανία των διαδηλωτών. Η ηρεμία επέστρεψε με το πρώτο φως της ημέρας, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει πάλι το βράδυ της Κυριακής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου