Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Κολλητή της Ντόρας κάνει μπίζνες με ΜΚΟ...


 
Η Θέκλα ως άλλος… Κουτμερίδης!
 
Από το http://www.larissanet.gr/  
Του Λευτέρη Παπαστεργίου
 
Στο προσκήνιο της επικαιρότητας φέρνει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» την υπεύθυνη περιφερειακών μέσων της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ.Θέκλα Παρασκευούδη.Συνεχίζοντας τον χορό των αποκαλύψεων που ξεκίνησε η συγκεκριμένη εφημερίδα την προηγούμενη εβδομάδα, αναφορικά με τον μηχανισμό μέσω μιας ΜΚΟ, που κατηγορείται πως έστησε ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ κ. Κουτμερίδης, για προσλήψεις ανέργων αλλά ουσιαστικά εξυπηρέτησης κομματικών ημετέρων, το σημερινό ρεπορτάζ κάνει λόγο για παρόμοιες πρακτικές, μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος. Η εν λόγω ΜΚΟ, στην οποία πρόεδρος είναι η κα. Παρασκευούδη, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, έχει συνάψει συμβάσεις για την πρόσληψη νέων με Δήμους του Νομού, την ίδια ώρα που ως γνωστόν η κα. Παρασκευούδη πρόκειται να πολιτευτεί με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Τα ερωτήματα που εγείρει η εφημερίδα παίρνουν άλλη διάσταση, αν συνυπολογίσει κανείς την σχετική δήλωση της κας Μπακογιάννη μετά την αποκάλυψη της περίπτωσης «Κουτμερίδη», με την οποία τόνιζε πως «η περίπτωση του κ. Κουτμερίδη και η ΜΚΟ που είχε συστήσει με έδρα το πολιτικό του γραφείο αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα σε μια σειρά ρουσφετολογικών προσλήψεων και κρατικών επιχορηγήσεων στις οποίες χωρίς ντροπή έχει καταφύγει η κυβέρνηση. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ο θυμόσοφος λαός που λέει: “Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του ούτε τη γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του”».
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας στις 8 Ιουλίου ο Δήμος Κιλελέρ, που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ, ενέκρινε τη συμμετοχή του στα κοινωνικά προγράμματα απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας μέσω σύμβασης με τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρία «Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος» πρόεδρος της οποίας είναι η κυρία Θέκλα Παρασκευούδη. Δέκα ημέρες αργότερα η κ. Παρασκευούδη είχε και άλλη «επιτυχία» καθώς κέρδισε αντίστοιχη σύμβαση με τον Δήμο Φαρσάλων για την πρόσληψη 100 νέων με σκοπό τη φροντίδα πράσινων και αρχαιολογικών χώρων, την καθαριότητα του δάσους και την περιποίηση ηλικιωμένων ατόμων.

Με μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένονται τόσο οι διευκρινήσεις της κας. Παρασκευούδη, όσο και οι ανακοινώσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Πως είναι δυνατόν την ώρα που η κα. Μπακογιάννη κάνει τ’ αδύνατα δυνατά να εμφανιστεί ως ο νέος φορέας των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, ένα στέλεχός της να φέρεται ως προέκταση του σάπιου παλαιοκομματικού κατεστημένου, αυτού που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία; Και φυσικά, ακόμα και αν όλη η διαδικασία είναι αδιάβλητη, πως είναι δυνατόν μια ΜΚΟ, σοβαρή αλλά άγνωστη, να μπορέσει να διεκδικήσει μέρος της πίττας των κυβερνητικών εξαγγελιών, όταν στους προθαλάμους των δημαρχιακών και όχι μόνο γραφείων, στοιχίζονται γνωστοί κομματικοί παράγοντες;

Επίσης για να προεκτείνουμε λίγο το ρεπορτάζ της Αθηναϊκής εφημερίδας, αναρωτιόμαστε αν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι απαντήσεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου