Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ο «κρυφός» φάκελος του facebook - Περιέχει σημαντικά μηνύματα που δεν γνωρίζετε

Το Facebook είναι ίσως το πιο διαδεδομένο κοινωνικό μέσο δικτύωσης στο κόσμο. Αριθμεί πάνω από ένα δισεκατομμύριο λογαριασμούς μέσα σε εννιά χρόνια ύπαρξης. Σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα το facebook έχει καταφέρει να προσελκύσει, πέρα από τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων, ενηλίκους κάθε ηλικίας, εταιρείες, μουσικά συγκροτήματα, αθλητικές ομάδες και ο,τι άλλο μπορεί να περάσει από το μυαλό μας.


Παίζει πλέον καθοριστικό παράγοντα στην ενημέρωση και έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά.

Ακόμη και η καθημερινή χρήση όμως, δεν είναι ικανή να αποκαλύψει όλα τα «μυστικά» που κρύβει το Facebook. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πολλά μηνύματα που «κρύβονται» μέσα σε ένα άγνωστο φάκελο με το όνομα «Αλλα», που ελάχιστοι από τους χρήστες του Facebook γνωρίζουν. Αυτός ο φάκελος μπορεί να περιέχει σημαντικά μηνύματα ή προσκλήσεις από φίλους που ποτέ δεν έχετε δει.

Αυτός ο φάκελος βρίσκεται δίπλα από το φάκελο εισερχομένων μηνυμάτων, ο οποίος τραβάει την προσοχή με τους έντονους χαρακτήρες και έτσι συνήθως περνάει απαρατήρητος από τους περισσότερους χρήστες. Αλλος ένας λόγος που κανένας σχεδόν δεν έχει προσέξει αυτό το φάκελο είναι επειδή τα μηνύματα δεν γίνονται εμφανή μέσω κάποιας ειδοποίησης. Ωστόσο αρκετές φορές είναι σημαντικά και καλό θα είναι να κοιτάζονται.

Ο λόγος ύπαρξης αυτού του φακέλου είναι το φιλτράρισμα των «spam» μηνυμάτων που συνήθως προέρχονται από χρήστες που δεν είναι «φίλοι» με εσάς. Αυτά τα μηνύματα είναι συνήθως προσκλήσεις σε συναυλίες ή άλλου είδους events, όμως μπορεί να προέρχονται και από κάποιο γνωστό σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου