Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

“Βόμβα” Νικήτα για ρόλο “εθνικού σωτήρα” στον Κώστα Καραμανλή (μελλοντικά…)

Nikitas-Kaklamanis
(Photo Eurokinissi)
Το γάντι που πέταξε προ ημερών ο Τάκης Μπαλτάκος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε όσους άλλους βουλευτές του κυβερνητικού στρατοπέδου επιλέξουν να μην ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι έτσι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, σήκωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων παραχώρησε συνέντευξη στον “Real Fm” και πέρασε στην αντεπίθεση κατά του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, καλώντας τον να… περιοριστεί στα καθήκοντά του.
Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του για τον Κώστα Καραμανλή, και το ενδεχόμενο να διαδραματίσει ο πρώην πρωθυπουργός και στο μέλλον κεντρικό ρόλο.
“Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρει επί λέξει ποιά είναι τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης. Ας περιοριστεί λοιπόν σε αυτά ο κ. Μπαλτάκος.
- Να μην παίζουν με τις αντοχές και τις ανοχές των βουλευτών. Να σέβονται τους εκλεγμένους βουλευτές , ακόμα και εκείνους που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά. Τελεία και παύλα.
- Εγώ ήμουν από αυτούς που είχαν την άποψη ότι οι εκλογές έπρεπε να είχαν τελειώσει την προηγούμενη Κυριακή. Υπό αυτή την έννοια, οι εντός εισαγωγικών απειλές για εκλογές , δεν με αφορούν καθόλου.
- Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί εγγύηση ενότητας και σταθερότητας. Ας ελπίσουμε να μην έρθει η στιγμή να χρειαστεί η χώρα «σωτήρες». Αν έρθει εκείνη η ώρα, όμως, είναι θέμα του κ. Καραμανλή το τι θα πράξει.
- Δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι συζητήσεις βουλευτών μαζί του, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές συνδέονται πολιτικά εδώ και χρόνια με τον Κώστα Καραμανλή.
- Ισχύει η απόφασή μου να είμαι ξανά δήμαρχος Αθηναίων. Η τελική απόφασή μου έχει να κάνει με τις πολιτικές συγκυρίες, όπως αν θα έχουμε ταυτόχρονα δημοτικές και εθνικές εκλογές. Τότε θα σκεφθώ αν θέλω να μείνω στην κεντρική πολιτική σκηνή ή να επιστρέψω στην Αυτοδιοίκηση”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νικήτας Κακλαμάνης στον “Real Fm”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου