Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Παπαμιμίκος: Όχι άλλα οριζόντια μέτρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

papamimikos
Το μήνυμα, πως δεν πρέπει να υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, μετέφερε στους αντιπεριφερειάρχες και στους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.  Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σύμφωνα με στελέχη της Ν.Δ., στις συσκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του γραμματέα Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης ΝΔ, Μηνά Σαμαντζίδη, ο κ. Παπαμιμίκος απηύθυνε πρόσκληση ουσιαστικής συμβολής στη στήριξη αυτής της κεντρικής επιλογής της κυβέρνησης, με την γοργόρυθμη, ουσιαστική και αξιοκρατική αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού και των υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γραμματέας της Ν.Δ. εξέφρασε την απόλυτη κατανόηση της λεπτής θέσης στην οποία βρίσκονται οι εκπρόσωποι της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μια θέση «μεταξύ σφύρας και άκμονος», όπως φέρεται να τη χαρακτήρισε, περιγράφοντας ως «σφύρα» την ανάγκη αναδιάρθρωσης και συμμαζέματος της δημόσιας διοίκησης, και ως «αμόνι» τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις αυτής της αναδιάρθρωσης, τόσο στη λειτουργία των υπηρεσιών τους, όσο και σε κοινωνικές ομάδες που θίγονται.
Εξέφρασε ωστόσο, τη βεβαιότητα, πως με μια διαρκή συνεργασία και με ουσιαστικό διάλογο, είναι εφικτό να καταστεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο θετικό το πρόσημο της επίπτωσης των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται, με τη διαμόρφωση διοικητικών δομών και υπηρεσιών που -όπως είπε- θα ευνοούν μια σταθερή και δυναμική αναπτυξιακή διαδικασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου