Σφίγγει ο κλοιός των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση οι οποίοι δεν αφήνουν πλέον τίποτα σε εκκρεμότητα και απαιτούν γραπτές δεσμεύσεις - με τη μορφή νομοσχεδίων και τροπολογιών- για τα προαπαιτούμενα που έχει δεσμευτεί η Ελλάδα και με δαμόκλειο σπάθη την εκταμίευση της δόσης.
Τα τελευταία 24ωρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ζει ένα θρίλερ καθώς δεν διαφαινόταν να υπάρχει κανένα κενό στις δεσμεύσεις που θα «μπλόκαρε» τις δόσεις οι δανειστές κατάφεραν και βρήκαν ένα.
Τα τελευταία 24ωρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ζει ένα θρίλερ καθώς δεν διαφαινόταν να υπάρχει κανένα κενό στις δεσμεύσεις που θα «μπλόκαρε» τις δόσεις οι δανειστές κατάφεραν και βρήκαν ένα.
Σε ένα λοιπόν από τα 22 προαπαιτούμενα έλειπαν 80 (!) ονόματα για διαθεσιμότητα και συγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας. Έτσι στο σύνολο των 4,200 υπαλλήλων που θα πρέπει κάθε μήνα να μπαίνουν σε κινητικότητα έλειπαν 80. Το αποτέλεσμα ήταν το Euro Working Group, να αναβάλει την απόφασή του για αύριο Παρασκευή δίνοντας περιθώριο 24 ωρών στην ελληνική πλευρά να βρει άλλους 80. Την ίδια ώρα και με το ίδιο σκεπτικό αναβλήθηκε και η δημοσιοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το μεσημέρι της Πέμπτης κατατέθηκε στη Βουλή, από τους υπουργούς Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τροπολογία με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα, εκπαιδευτικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα, εφόσον καταργούνται οι ειδικότητές τους.
Το αξιοσημείωτο είναι πως η τροπολογία αυτή καταργεί ουσιαστικά ρύθμιση που ψηφίστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου η οποία εξαιρούσε από την κινητικότητα τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά.
Την ίδια ώρα η έκθεση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρή για τη χώρα καθώς θα γίνεται αναφορά στην άρση της αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων, στην μετάθεση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών το 2016, στους νέους στόχους για τις απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς και στο χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014- 2015.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου