Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Το «σκιώδες» υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα

Το άτυπο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει την πολιτική αντιπαράθεση  με τους υπουργούς της κυβέρνησης για όλα τα θέματα που προκύπτουν ανέδειξε όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Το όργανο αυτό αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένο αφού θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και θα συνεδριάζει από κοινού με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Στόχος των... άτυπων υπουργών θα είναι όχι μόνο να απαντούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες αλλά και να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα θέματα που θα προκύπτουν.
Όπως προέκυψε, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανέλαβε τη Δημόσια Διοίκηση, ο Γιάννης Μπασκόζος την Υγεία, ο Αλέκος Καλύβης τον Πολιτικό Σχεδιασμό, ο Κώστας Ήσυχος τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και δημόσιας τάξης, ο Ανδρέας Καρίτζης την Επικοινωνία, ενώ ο Τάσος Κορωνάκης το οργανωτικό του κόμματος.
Στο γραφείου Τύπου θα παραμένει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ την Οργανωτική Πολιτική μοιράζονται η Σόφη Παπαδόγιαννη και ο Ρούντι Ρινάλντι καθώς τα θέματα Δικαιοσύνης θα επιμελείται η  Μάνια Μπαρζέφσκι .
Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών «δόθηκε» στον Γιάννη Μηλιό, στέλεχος της ευρύτερης πλειοψηφίας και έμπιστος του Αλέξη Τσίπρα  αν και οι πληροφορίες ήθελαν την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη να το διεκδικεί με τον Αντ. Νταβανέλο μάλλον ανεπιτυχώς.

Αναλυτικά η σύνθεση 

Πρόεδρος: Αλέξης Τσίπρας
Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής: Βίτσας Δημήτρης
Εργατική πολιτική: Γαβρίλης Γιώργος
Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα – Προστασία Πολίτη: Ήσυχος Κώστας
Επικοινωνία: Καρίτζης Ανδρέας
Αγροτική Πολιτική: Κανταράς Τάσος
Πολιτικός Σχεδιασμός: Καλύβης Αλέκος
Υπεύθυνος Οργανωτικού: Κορωνάκης Τάσος
Οργανωτική Πολιτική: Παπαδόγιαννη Σόφη – Ρούντι Ρινάλντι
Περιβαλλοντική Πολιτική – Νεολαία: Κυπριανίδου Ερμίνα
Αλληλεγγύη: Λάμπρου Πάνος
Ναυτιλία – Τουρισμός: Λεουτσάκος Στάθης
Οικονομική Πολιτική – ΕΒΕ: Μηλιός Γιάννης
Δημόσια Διοίκηση: Μητρόπουλος Αλέξης
Δικαιοσύνη – Δικαιώματα: Μπαρζέφσκι Μάνια
Υγεία – Κοινωνικό κράτος: Μπασκόζος Γιάννης
Κινήματα – Συνδικαλιστική δράση: Νταβανέλος Αντώνης
Θεωρία – Πολιτισμός: Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Αυτοδιοίκηση: Πουλάκης Κώστας
Γραφείο Τύπου – ΜΜΕ: Σκουρλέτης Πάνος
Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων θα ολοκληρωθεί σε επόμενη συνεδρίαση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου