Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Βόμβα Στουρνάρα για τους προκατόχους του: Οποιος κλέβει φόρους και ο Πάππας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει

Πριν κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε η πρόσφατη αναφορά της Τρόικα στην έλλειψη πολιτικής βούλησης στην Ελλάδα για να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε ότι όλα πλέον είναι διαφορετικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση των προηγούμενων υπουργών Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευαγγελο Βενιζέλο.


Η... βόμβα μπήκε σε πολυσέλιδο άτυπο σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και συγκεκριμένα στην 8η σελίδα του σημειώματος: «Άφησα για το τέλος το σημαντικότερο: παρέχουμε πολιτική κάλυψη. Θα εξηγήσω τι εννοώ: λαμβάνουμε συνεχώς τηλέφωνα από Εφόρους και Επόπτες και ελεγκτές, οι οποίοι ρωτούν: «Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλο-δικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω;»
Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι «untouchables» στην Ελληνική Κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα... κάτω από το αφορολόγητο.
Καθημερινά λοιπόν τονίζω και δεν θα κουραστώ να το τονίζω, ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάππας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή.

Παρέχω δηλαδή την πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε καθέναν που θέλει να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή. Αντίστοιχα, είμαι αμείλικτος σε καθέναν που κάνει τα στραβά μάτια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου